Czy mógł by mi ktos wyjacnic jak co to za filtr i zmiekszacz?

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

viansa2003
Początkujący
Początkujący

Czy mógł by mi ktos wyjacnic jak co to za filtr i zmiekszacz?

Post autor: viansa2003 »

Dzien dobry,kupiłem używany filtr ze zmiekszaczem (chyba?),sciągłem głowice sterującą zeby zobaczyc co jest w tej butli i okazało sie ze jakies malutkie czarne ziarenka,wygląda jak zmielony węgiel,chce go wymienic na zywice agua multi poniewaz moja woda ze studni ma azotan i mangan,ale nie o tym,chciał bym sie dowiedziec co to za wata w tym drugim zbiorniku,kolega ma podobny zestaw co sypie sól i na dole ma plastikowa kratke a w moim jest jak by wata namoczona czyms brązowym,a na deklu pisze Danger !! czy moze ktos wyjasnic co to jest??,chciał bym to wykozystac do soli.sle fotki zeby przyspieszyc odpowiedzi,pozdrawiam
Załączniki
filtr
filtr
filtr
filtr
filtr
filtr
dawid

MałgorzataBajd
Początkujący
Początkujący

Re: Czy mógł by mi ktos wyjacnic jak co to za filtr i zmiekszacz?

Post autor: MałgorzataBajd »

Hmm.. w przypadku własnej studni warto skontaktować się z firmą, która dobierze urządzenie do konkretnych parametrów wody i potrzeb. Jak skontaktujesz się z firmą (badanie jakości wody) to dobiorą Ci sprzęt i dadzą gwarancję, ze dobrany system uzdatni wodę do norm jakości wody przeznaczonej do spożycia (wg Rozporządzenia Ministra Zdrowia). Dodatkowo masz gwarancję i opiekę techniczną. A wymieniając złoże w starym urządzeniu z nieznaną głowicą narażasz się tylko na dodatkowe koszty.
W końcu tu chodzi o wodę - coś z czego korzystamy na co dzień i często pijemy z kranu 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”