Panele fotowoltaiczne
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
fanatyk_PV
- Początkujący

Re: Panele fotowoltaiczne
Jeśli nie wiesz, na jaką ofertę się zdecydować, to dobrym pomysłem będzie skorzystanie z porównywarki ofert. Na rynku znajduje się ich coraz więcej, natomiast bardzo mało ludzi o nich wie.
Porównywarki nie odpowiedzą niestety na wszystkie pytania, jakie mogą przyjść do głowy osobie, która nie jest do końca w temacie. A nawet jak jest, to wiele rzeczy może być niejasnych. Lepiej jest rzeczowo porozmawiać z kimś z branży, kto sie zna. Ja miałem takie szczęście, że trafiłem na fajną osobę od Hymona, która robiła u mnie ofertę. Bardzo sporo sie dowiedziałem podczas rozmowy. Dla mnie to było istotne.
U mnie ogarniali panele w nieruchomości komercyjnej. Postawiłem na niezależność energetyczną w dłuższym terminie. A dlaczego oni? Licencja KNF, Corab Partner, dobre warunki kredytowania. Masz jasno podane po prostu, więc nie miałem żadnych wątpliwości od początku współpracy.
edo
-
lucaskruszyna
- Aktywny

Wydaje mi się, że najlepiej próbować pogadać z firmą która się tym profesjonalnie zajmuje. Zakładałem taką instalację i jestem zadowolony. Miałem tam swoje już wybrane rozwiązania więc tutaj było mi nieco łatwiej, natomiast wydaje mi się, że nawet jak jesteś laikiem i kompleksowej pomocy będziesz chciał to również na taką firmę spokojnie możesz liczyć.
-
Maciuszek87
- Aktywny

Własna elektrownia fotowoltaiczna to duży luksus moim zdaniem, ale i konkretna szansa na uniezależnienie, na wyjątkowy biznes. Dzwoń do 514 982 113 i pytaj o możliwość dofinansowania, marka Amon Ra Energy. Wykonują takie projekty z pełną dokumentacją w woj. warmińsko-mazurskim i na Pomorzu ogólnie. Widziałem kilka bardzo rozbudowanych farm, które wyszły spod ich ręki to pełna klasa i niezawodność technologiczna.
-
kamilp1991
- Początkujący

Ja polecam firmę Strefa Energii, pełen profesjonalizm od początku do końca.
-
xfortuna321321
- Początkujący

Ja robiłem wyliczenia przez kalkulator i dostałem bardzo zbliżoną ofertę, ale wiadomo że najlepiej będzie się umówić z kimś na audyt. Niektórzy robią za darmo.
-
Konsultant Viessmann
- Superużytkownik

Przy audytach za darmo warto sprawdzić, czy nie jest on darmowy tylko jeżeli się ktoś zdecyduje na podpisanie umowy, bo zdarzają się takie kwiatki
Dokładnie. Na rynku są firemki i są firmy. Zawsze warto wybrać taką, która to robi w dużych ilościach i ma doświadczenie poparte właśnie zrobionymi instalacjami. Im większą się projektuje, tym większa trudność. U mnie robiło wszystko Hymon. I tu gdzie pracuję też. Więc robią i do domu i całe, całkiem spore firmy.lucaskruszyna pisze:Wydaje mi się, że najlepiej próbować pogadać z firmą która się tym profesjonalnie zajmuje. Zakładałem taką instalację i jestem zadowolony. Miałem tam swoje już wybrane rozwiązania więc tutaj było mi nieco łatwiej, natomiast wydaje mi się, że nawet jak jesteś laikiem i kompleksowej pomocy będziesz chciał to również na taką firmę spokojnie możesz liczyć.
Panele fotowoltaiczne to dobra inwestycja. Jasne, ze na początku spory koszty, ale się to zwraca, no i nie obawiasz się podwyżek cen prąd. Nam doborem instalacji i jej montażem zajęła się firma. Możecie się u nich umówić na bezpłatne konsultacje, gdzie wszystko wam wyliczą i przedstawią wstępną propozycję jak by taka instalacja miała u was wyglądać, ile by kosztowała i jak szybko się zwróci.
Biorąc pod uwagę co się teraz dzieje z cenami gazu i węgla to naprawdę warto iść w PV. Ja istalację zakładałem rok temu i po tym czasie śmiało mogę stwierdzić, że było warto i każdemu polecam. Elementy do instalacji najlepiej zamawiać z konta firmowego w hurtowni tim.pl żeby mieć jeszcze dodatkowe zniżki.
-
Mareczek21
- Aktywny

Też mam panele fotowoltaiczne u siebie i ich montaż uważam za bardzo dobrą decyzję. Naprawdę miło jest teraz widzieć takie niskie rachunki za prąd
U mnie montażem zajęła się firma. Załatwili też wszystko z energetyką, ja nie musiałem się niczym martwić. Instalacja zamontowana szybko i bezproblemowo.
Faktem jest, że w obecnych warunkach - inflacja + ceny prądu i gazu - naprawdę opłaca się zainwestować w fotowoltaikę. Tym bardziej, że to nie jest raczej koniec podwyżek.
Na pewno w dzisiejszych czasach fotowoltaika w nowym domu to jest standard. Warto już na etapie budowy domu to zaplanować, bo później jest trudniej.
Uczciwą wycenę na panele dostaniesz jeszcze w 4-eco i ogarniają podłączenie do sieci i załatwiają formalności z dofinansowaniem. Możesz się upewnić bezpośrednio, czy się wpisujesz w widełki aktualnych programów. Mocno się specjalizują w tzw. bezobsługowych instalacjach, w których praktycznie nie wymaga się serwisowania.