Pomoc w montażu telewizora na ścianie z płyt gipsowo-kartonowych

Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

kiweini
Początkujący
Początkujący

Pomoc w montażu telewizora na ścianie z płyt gipsowo-kartonowych

Post autor: kiweini »

Cześć,

Szukam pomocy i porady przy montażu telewizora na ścianie kartonowej, ponieważ mam problem z ustaleniem, czy moja ściana jest ścianą typu „stup”, czy też ścianą typu „kropka i plamka”. Sama ściana dzieli pokój od frontu i korytarz, więc w ścianie w ogóle nie ma cegły, powiedziałbym, że ma około 5 cali, patrząc na nią i w większości jest pusta. Spodziewałem się, że to będzie ściana z słupkami, jednak kiedy pukam w ścianę, znajduję stałe punkty w losowych miejscach, bez oznakowania żadnych słupków w pionie lub poziomie, wydaje się, że punkty stałe są po prostu losowo umieszczone w ścianie . Z tego, co widziałem w Internecie, technika kropek i plamek jest tak naprawdę stosowana tylko na ścianach zewnętrznych, czy to możliwe, że mam wewnętrzną kropkę i kropkę, a jeśli nie, czy ktoś ma pojęcie, nad czym mógłbym tutaj pracować? Niechętnie po prostu przycinam płytę gipsowo-kartonową, ale muszę upewnić się, że kupię odpowiednie mocowania, aby zamontować telewizor na ścianie. Dom ma około 18 miesięcy, więc jest dość nowy i mieszkam w Wielkiej Brytanii. cinema hd

Jakakolwiek pomoc lub wskazówki byłyby bardzo mile widziane. Dziękuję!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Salon / Pokój dzienny”