Witam,
chciałbym mieć u siebie w łazience wannę oraz prysznic w jednym. Na wannie do połowy szkło.
Chciałbym połączyć baterię wannową natynkową z wyjściem na wąż wraz ze słuchawką oraz deszczownicą podtynkową. Na baterii byłoby przełączanie pomiędzy baterią, a wężem, a na słuchawce przełączanie między słuchawką, a deszczownicą.
Czy ktoś robił coś takiego? Jak to ogarnąć? Jakieś pomysły na takie rozwiązanie? Baterię oczywiście mogę znaleźć bez problemu, nie widzę nigdzie słuchawki z przełączeniem na deszczownicę, ani nie wiem jaki system musiałby funkcjonować pod tynkiem. Jakieś pomysły?
wanno-prysznic jak połączyć
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: wanno-prysznic jak połączyć
Nie spotkałem się jeszcze z przełączaniem między słuchawką a deszczownicą, gdzie przełącznik byłby umieszczony na słuchawce. W zestawach natynkowych, taki przełącznik jest przeważnie na rurce, którą woda idzie do deszczownicy. W podtynkowych nie wiem jak miałoby to wyglądać, musiałbyś wmontować gdzieś ten panel którym się steruje.
Właśnie fajnie , że można połączyć wannę z prysznicem montując do wanny parawan. Super praktyczne rozwiązanie.
chodziło mi o zestaw podtynkowy ale chyba takiego nie produkują jeszcze.. no trudno, zostaje mi pogodzenie się z brakiem deszczownicy LUB zamontowanie gotowego zestawu natynkowego, np:
warto iść w tę stronę? myślicie, że to spełni swoja funkcję?
warto iść w tę stronę? myślicie, że to spełni swoja funkcję?
Cześć wszystkim, więc planujemy wymianę starego narożnego prysznica na zestaw wannowo-prysznicowy. Patrząc na wolnostojące i wpuszczane wanny. Jakieś rady od osób, które już to zrobiły?
Dzięki
Dzięki