Własna firma
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
malkontentis
- Początkujący

Re: Własna firma
Jeśli chodzi o kwestie związane z promocją Waszej marki, to powinniście zastanowić się nad tym, co będzie najlepsze dla Waszej firmy. Wiem, że często stawia się na reklamę lokalną i billboardy. Co o tym sądzicie?
-
Kamil1985!
- Początkujący

Żeby ruszyć z promocją firmy, to przede wszystkim najpierw trzeba mieć dobrą stronę internetową, a przy tworzeniu strony trzeba pomyśleć o pozycjonowaniu i ewentualnie reklamach google ads czy fb ads. Ja robiłem stronę i od razu miałem rodo, napisane treści na stronę tak żeby były zoptymalizowane pod seo.
-
pomelo_zenek
- Początkujący

Przedsiębiorcy, którzy muszą wypełnić CIT 8 za rok 2020 mogą skorzystać w tym celu z odpowiedniego programu i przebrnąć przez to bez jakichkolwiek trudności. Może nawet obejdzie się dzięki temu bez interwencji specjalistów z zewnątrz, takich jak biuro rachunkowe.
-
white_tomek
- Początkujący

Rozliczanie podatkowe jest czymś, czego osobiście nie lubię, ale na szczęście z programami i instrukcjami krok po kroku nie jest to przesadnie trudna czynność. W poprzednich latach nie tylko ja miałem przeboje z cit 8.
W pełni się z Tobą zgadzam. Osobiście sam kupiłem spółkę z historią i mój biznes dobrze prosperuje, jednak by uniknąć przebojów z CIT skorzystałem z usług księgowej. Lepiej jak powierzymy takie rzeczy odpowiedniej osobie. Tutaj spolka.org/cit-dla-spolek-komandytowych-i-jawnych/ jest szczegółowo wyjaśnione wszystko odnośnie CIT-u. Po przeczytaniu tego artykułu raczej księgowa będzie zbędna w tym roku.white_tomek pisze:Rozliczanie podatkowe jest czymś, czego osobiście nie lubię, ale na szczęście z programami i instrukcjami krok po kroku nie jest to przesadnie trudna czynność. W poprzednich latach nie tylko ja miałem przeboje z cit 8.
Zakładając własną firmę warto pomyśleć i programie do fakturowania. Ostatnio chciałem wystawić proformę i szukałem dobrego narzędzia. Z pomocą przyszły mi informacje od jednej z firm oferującej program do fakturowania i przy okazji mogłem przetestować program do faktur i wystawić pro formę.
Własna firma to zdecydowanie duże wyzwanie. Dobrze jest na samym początku to przemyśleć. Dobry biznes plan to połowa sukcesu. Warto też postawić na skuteczną promocję reklamę, a ja mogę wam polecić SEO firmy Divloy.
Przy zakładaniu firmy warto pomyśleć o jej reklamie, są firmy które zajmują się projektami marketingowymi i programistycznymi wspierającymi rozwój firm.
Faktycznie powiększyć zasięg swojej firmy można poprzez pozycjonowanie stron internetowych. Moim zdaniem to dobry pomysł. Jest to świetna pomoc dla przedsiębiorstw.zenkar pisze:Przy zakładaniu firmy warto pomyśleć o jej reklamie, są firmy które zajmują się projektami marketingowymi i programistycznymi wspierającymi rozwój firm.
marko19 pisze:W pełni się z Tobą zgadzam. Osobiście sam kupiłem spółkę z historią i mój biznes dobrze prosperuje, jednak by uniknąć przebojów z CIT skorzystałem z usług księgowej. Lepiej jak powierzymy takie rzeczy odpowiedniej osobie. Tutaj spolka.org/cit-dla-spolek-komandytowych-i-jawnych/ jest szczegółowo wyjaśnione wszystko odnośnie CIT-u. Po przeczytaniu tego artykułu raczej księgowa będzie zbędna w tym roku.white_tomek pisze:Rozliczanie podatkowe jest czymś, czego osobiście nie lubię, ale na szczęście z programami i instrukcjami krok po kroku nie jest to przesadnie trudna czynność. W poprzednich latach nie tylko ja miałem przeboje z cit 8.
Możesz opisać jak Twoja sytuacja wygląda obecnie?
ja zawsze podziwiam tych co prowadzą swoje firmy. To nie jest łatwe zadanie. Wręcz odwrotnie.
-
Michael1945
- Początkujący

Warto by było zacząć od strony internetowej, dzięki której zareklamujesz swoje wszystkie usługi jak i wzbudzisz zaufanie klienta. Ja skorzystałem z takich usług. Klient nie wychodząc z domu może wejść na stronę i zobaczyć co oferuje.
Trudno sobie wyobrazić firmy bez własnej, firmowej pieczątki. Ja parę lat temu założyłem swój interes i zamówiłem pieczątki.
Jak prowadzimy firmę budowlaną, mamy pracowników, reaizujemy sporo inwestycji, treba mieć zatrudnione dobre i doświadczone biuro księgowe. Dzięki temu na pewno unikniemy problemów z urzędem skarbowym. Osobiście polecam z Warsawy biuro rachunkowe Abacus. Mieszczą się na ul Lanciego. Zapewniają pełną i kompleksową pomoc księgową
Prowadzenie ksiąg rachunkowych jest bardzo ważną częścią każdego biznesu, który nie toleruje żadnych błędów. Korzystam z usług firmy, która prowadzi kontrolę ksiąg finansowych firmy. To naprawdę pomaga mi śledzić moje konta finansowe i sprawia, że moje życie jest o wiele łatwiejsze. Dlatego radzę państwu zwrócić na to uwagę.