Dzień dobry
Stała się tragedia - na płytę indukcyjną SIEMENS ED631BSB5E spadł słoik i niestety poczynił pewne zniszczenia widoczne na załączonych zdjęciach.
Czy Państwa zdaniem konieczny jest - z uwagi na charakter zniszczeń - zakup nowej płyty ? (koszt samego szkła jest niewiele mniejszy od kosztu płyty) czy też można to jakoś ,,zabezpieczyć" żeby bezpiecznie użytkować względnie używać tylko dwóch skrajnie prawych pól ?
p.s. w przypadku konieczności wymiany płyty padło na płytę Siemens EH675FFC1E - jaki przewód gazowy/elektryczny będzie potrzebny monterom do zamontowania tego modelu płyty i czy może orientują się Państwo, czy jest on kompatybilny z SIEMENS ED631BSB5E pod kątem wymogów co do montażu (szerokość, długość etc.), a także jaką należy zapewnić pasującą domową wtyczkę?
Dziękuję za pomoc
Płyta indukcyjna - czy konieczna wymiana?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ZatroskanyWwa
- Początkujący

Re: Płyta indukcyjna - czy konieczna wymiana?
Spróbuj skleić to dedykowany preparatami do naprawy ubytków w szkle. Gdzieś kiedyś widziałem, jak ubytki w płycie indukcyjnej gość naprawiał za pomocą glass doctora.
Ja nie bawiłbym się w naprawianie, tylko wymieniłbym płytę indukcyjną na nową. Można nie mieć pewności, że po naprawię będzie działała prawidłowo.
Naprawisz ubytek i odprysk, ale nie na krawędzi i nie usuniesz rysy, także czeka Cię zakup nowej płyty, bo z tą za dużo już się nie da zrobić.
-
beatacionek
- Początkujący

Jeśli działa, to ja bym nie wymieniała. Przy zachowaniu ostrożności można zachować też sporo gotówki w portfelu.