Zasłony czy rolety do pokoju?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
marzenka85
- Początkujący

Re: Zasłony czy rolety do pokoju?
Miałam wiele lat w domu rolety, ale znalazłam nowoczesne i piękne zasłony za niedługo się przeprowadzam i zdecydowanie ponownie zakupie zasłony, do rolet już nie wrócę.
Zdecydowanie wybrałbym rolety — najlepiej takie z gumy. Są stosunkowo praktyczne i po zasłonięciu nie widać prześwitu.
A do jakiego konkretnie pokoju? Bo ja osobiście rpzeczytałam wiele artykułów w temacie jak dobrać odpowiednio osłony na okna dla konkretnych pomieszczeń. np. do pokoju dzienniego, czy może interesują Ciebie rolety do pokoju dziecięcego ? Ja bardzo fajne wybrałam w sklepie Lestore i polecam zajrzeć, żeby porównać ceny.
Ani jedno, ani drugie - w mojej opinii okiennice wewnętrzne to najlepszy wybór. Łatwo się je czyści, chronią przed zimnem zimą i gorącem latem, a dodatkowo mogą stanowić świetny element dekoracyjny naszego wnętrza
Polecam się zastanowić nad tym rozwiązaniem.
Lepsze będą plisy okienne
Zerknij sobie do Nafi - tam wybór jest ogromny kolorów i tkanin. A plisy będą o tyle lepsze że sobie je można ustawić na oknie np od dołu 
Moim zdaniem wszystko zależy od tego jakie jest pomieszczenie, co jest dla nas wygodne. Co nam się podoba 
Sama mam obecnie jedynie zasłony plus firany. Wszystko wisi na żabkach na szynie, tak wiec jest wygodne. Nie mam rolet ( mieszkam w domu jednorodzinnym, podejrzewam, ze jakbym mieszkała w bloku to bym się nad tym rozwiązaniem zastanowiła).
Od siebie polecam zerknąć sobie do Voppi.
W sklepie jest spory wybór takich zasłon
Sama mam obecnie jedynie zasłony plus firany. Wszystko wisi na żabkach na szynie, tak wiec jest wygodne. Nie mam rolet ( mieszkam w domu jednorodzinnym, podejrzewam, ze jakbym mieszkała w bloku to bym się nad tym rozwiązaniem zastanowiła).
Od siebie polecam zerknąć sobie do Voppi.
W sklepie jest spory wybór takich zasłon
-
SpecOdWszystkiego
- Zainteresowany

Jak dla mnie tylko rolety dzień/noc!
W moim odczuciu najlepiej wybrać rolety zewnętrzne – dają większe poczucie bezpieczeństwa i nie zajmują miejsca wewnątrz pomieszczenia. Polecam kontakt z firmą Empol z Wrocławia, która chętnie doradzi, jakie rozwiązanie najlepiej wybrać. My zamawialiśmy u nich okna wraz z roletami i jesteśmy bardzo zadowoleni. Produkują stolarkę w sprawdzonych systemach Schuco, a także pomagają dobrać odpowiednie rozwiązania przeciwsłoneczne i wszystko na koniec montują. Cała operacja przebiegła bardzo profesjonalnie i sprawnie.