New-Instal. Urządzenia, instalacje grzewcze i sanitarne
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
grzegorzste
- Początkujący

Ogrzewanie - Projektowanie, Instalacja, Serwis New-Instal. Urządzenia, instalacje grzewcze i sanitarne >>
-
grzegorzste
- Początkujący

niestety nie polecam tragiczny dobór pieca co ,zachwalany jako super bezawaryjny za bardzo wysoką cenę po gwarancji psuje się co 6 miesięcy ,koszty naprawy każdorazowo powyżej 700 zł.,modernizacja kotłowni bez sprzęgła co powoduje brak ogrzewania w grzejnikach .Nie odbiera telefonów widocznie ważne aby skasować za piec i instalacje całkowity brak odpowiedzialności Widzę że jednak ma pan czas napisać odpowiedz ale czasu na oddzwonienie do klienta nie było? instalacja wykonana w 1996 roku /przez pana ojca -super fachowiec nie można marnego słowa powiedzieć przez 22 lata żadna awaria piec bardzo dobry , kontakt zawsze bardzo dobry/ dom piętrowy podłogówka 320m2 kaloryfery w piwnicach garażach 100m2 i 3 suszarki w łazienkach wszystko na jednym zasilaniu , w jaki sposób dać na kaloryfery tem. 40-50C gdy na podłogówkę wystarcza 26-37 C ?? To żę piec działa dobrze u dziesiątek nie znaczy że będzie działał dobrze u tego jednego, jeżeli przegląd serwisowy w 2 roku użytkowania był w październiku 300 z.ł., a pierwsza awaria bieżącego roku w lutym 650
-
grzegorzste
- Początkujący

zł. i kolejna teraz w październiku 850 zł. / ta sama usterka zapchany wymiennik / to chyba jest coś nie halo ? Dzwoniem do pana o pomoc w rozwiązaniu problemu ale cisza , zadzwoniłem do inżyniera serwisu pieca na Śląsk a on zadaje pytanie gdzie mieszkam bo może rosną obok brzozy i wymiennik zapycha się od ich pyłku !!!!!!!!!!!! to jak bym mieszkał przy kopalni to zapychał by nie od pyłu węglowego ?? Na koniec nie życzę sobie pisania ,,o chęci wyłudzenia czegoś jeszcze '' ponieważ ja piszę prawdę a pana insynuacje podlegają pod paragrafy . złożyłem reklamacje do dystrybutora pieca dlatego nie podaję jego marki do czasu jej rozpatrzenia