Szukam projektu domu...pomocy???!!!!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Re: Szukam projektu domu...pomocy???!!!!
Ogólnie to przy projektach trzeba zwrocic uwage na mnostwo rzeczy bo w sumie od tego zależy to jak wygodny będzie potem nasz domek ... jak sie robi projekt indywidualny to latwiej jest ogarnac temat bo architekci to ludzie z doswiadczeniem ... gorzej jak sie zabieracie za temat sami i zmiany w projekcie - wiele osób nie robi tych zmian z głową i potem jest problem
Kupienie projektu gotowego jest o wiele tańsze no i plus jest ten, ze wiecie od samego początku jak dom ma wygladac. Poza tym nie czekacie na to az projektant skończy projekt ( a trwa to wiele miesięcy).
Kupienie projektu gotowego jest o wiele tańsze no i plus jest ten, ze wiecie od samego początku jak dom ma wygladac. Poza tym nie czekacie na to az projektant skończy projekt ( a trwa to wiele miesięcy).
-
dwukierunkowa
- Początkujący

Szukaliśmy z żoną pomysłów na elewację domu i trafiliśmy na stronę z konkursem na najładniejszą fasadę 
Ja właśnie buduję dom i zdecydowałam się na jeden z projektów MG projekt. Może ktoś widział? Co sądzicie o nim? https://www.mgprojekt.com.pl/benedykt-2
Im prostsza bryła i dach tym taniej, najlepiej dwuspadowy bez żadnych wykuszy. Okna w standardowych rozmiarach i kształtach. Rezygnacja z podpiwniczenia, brak anyresoli - koszty nie tylko budowy ale i ogrzania wysokiego pomieszczenia.
Dobrze jest również z góry zaplanować instalacje inteligentnego domu.
Dobrze jest również z góry zaplanować instalacje inteligentnego domu.
Projekt indywidualny i powiedzieć architektowi, że budowa ma być ekonomiczny. Można zbudować zajebiaszczy dom za dwa razy mniej, jeśli się wie jak projektować żeby weszło np mniej zbrojenia, cieńszy strop, prosta więźba, żeby nie było rdzeni itd. ale to trzeba wiedzieć i planować na etapie projektowania. Z takim założeniem można oszczędzić kilkadziesiąt tysięcy lub nawet więcej w porównaniu do projektu katalogowego o podobnej bryle. Dobrze jest wybrać projekt który zakłada wprowadzenie niektórych inteligentnych rozwiązań.
-
Zbigniew89
- Początkujący

Podczas rozmowy z architektem dowiedziałem się, jakich sztuczek używają firmy projektujące tzw domy typowe. Konstrukcje przewymiarowane ponieważ muszą być dostosowane do każdego rejonu Polski, przezbrojone stropy o 200% dla bezpieczeństwa konstrukcji, na rzutach wielu firm w internecie specjalnie są zmniejszane wielkości mebli w pomieszczeniach.
Zamówiłem w tej firmie projekt indywidualny i wcale nie było drogo a współpracę cenię wysoko i nie żałuję . Z.z.
Zamówiłem w tej firmie projekt indywidualny i wcale nie było drogo a współpracę cenię wysoko i nie żałuję . Z.z.
A szukaliście na Domo? Mają naprawdę duży wybór projektów domów, jest super wyszukiwarka, która ułatwia znalezienie tego "jedynego", można też liczyć na pomoc ich doradców.
Wybór projektu to nie taka prosta sprawa, sama przechodziłam przez to dość niedawno
Wybrałam projekthttps://www.mgprojekt.com.pl/dom-z-widokiem-6 Udało się trafić na promocję i kupić projekt taniej
Z tego co widziałam, to promocja dalej trwa, więc jeśli szukacie projektu swojego wymarzonego domu to zerknijcie na ten 
Polecam portal Domo, mają projekty domów, a nawet willi gotowe, do adaptacji
Dzięki trafionym opcjom wyszukiwania można szybko znaleźć projekt, który spełnia kryteria budującego 
Tutaj są całkiem ładne projekty -https://brzechwa.com.pl/projekty/