Gdzie kupujecie meble do domu

Nie zapominajmy o takich pomieszczeniach jak garaż, suszarnia, spiżarka. Jak wykorzystać przestrzeń w naszych domach na takie miejsca, czy są one potrzebne? Dowiedz się, co inni sądzą na ten temat.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Klimecki88
Aktywny
Aktywny

Gdzie kupujecie meble do domu

Post autor: Klimecki88 »

Hej, jestem na etapie planowania swojego wnętrza w mieszkaniu i zastanawiam się obecnie między innymi nad meblami. Raczej chcę iść w kierunku nowoczesnego wnętrza, gdzie meble będą takim elementem, który będzie stanowić również formę dekoracyjną, ale raczej w kierunku minimalizmu. Jak macie jakąś sprawdzona firmę, która oferuje dobre, estetyczne meble to podzielcie się.

Dudson
Aktywny
Aktywny

Re: Gdzie kupujecie meble do domu

Post autor: Dudson »

Z nowoczesnych mebli można wybrać ofertę [...] bo w jednym miejscu masz zgromadzoną ofertę od różnych producentów i to faktycznie spora wygoda jeśli chodzi o zakup mebli. Firma na wysokim poziomie z dobrze przygotowaną ofertą. Jak dla mnie oferta godna zainteresowania.

Baks
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Baks »

Jeśli nie chcesz wydawać dużo kasy na solidne meble, to polecam poszukać sklepów meblarskich na allegro. Sam zamawiałem szafy od jednego sprzedawcy i są na prawdę na wysokim poziomie jeśli chodzi o materiał i złożenie wszystkiego.

Filipia
Początkujący
Początkujący

Post autor: Filipia »

Praktycznie całe umeblowanie naszego nowego domu zamówiliśmy w firmie Starcosy. Jedną z zalet tego sklepu była szybka dostawa, co przynajmniej mi zaoszczędziło nerwów. Jednak nie to jest najważniejsze. Najbardziej ucieszyło mnie, że znalazłam po długich poszukiwaniach nowoczesne meble, które idealnie trafiły w mój gust i są unikatowe, wyjątkowe. Nigdzie u nikogo takich nie spotkałam. I to mnie cieszy, ale nie chcę też trzymać ich tylko dla siebie. Wiele osób o nie pyta i zawsze udzielam informacji, skąd takie mam.

Kayac
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kayac »

Szukałam mebli bezpośrednio u producentów. Po pierwsze w taki sposob można znaleźć najciekawsze modele mebelków, można wybierać spośród wielu rodzajów tkanin oraz kolorów. Po trzecie jest taniej.

Jesli nie macie wielu sklepów meblowych w swojej okolicy albo niekoniecznie odpowiada Wam to co w nich jest, polecam meble arkadius - w sklepie zamówicie tanie narożniki prosto od producenta.
Obrazek

emsti
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: emsti »

Akcesoria , tekstylia to jysk , pepco , ikea ogólnie sklepy meblowe (black red white i multum innych ) też jest dużo ogólnie stron i sklepów które specjalizują się w takich kategoriach lecz dużo prostych ładnych i w nie cenach z kosmosu można dorwać na allegro (ewentualnie temu, aliexpress) a jeżeli cała elektronika to w moim domu sprawdzaja się sprzęty z rtv euro agd i media expert.

Na stronie jest też opisane, jak wybrać do domu odpowiednie garnki :)

karager
Początkujący
Początkujący

Post autor: karager »

emsti pisze:Akcesoria , tekstylia to jysk , pepco , ikea ogólnie sklepy meblowe (black red white i multum innych ) też jest dużo ogólnie stron i sklepów które specjalizują się w takich kategoriach lecz dużo prostych ładnych i w nie cenach z kosmosu można dorwać na allegro (ewentualnie temu, aliexpress) a jeżeli cała elektronika to w moim domu sprawdzaja się sprzęty z rtv euro agd i media expert
Na stronie jest też opisane, jak wybrać do domu odpowiednie garnki :)
Też przerabiałem motyw mebli Ikeowych z tym samym skutkiem. Z ikeii faktycznie tylko jakieś dodatki do mieszkania, naczynia czy świeczki dla żony. Od 2 lat mam meble Vox, niestety nie jestem zadowolony. Żonie wyciekła woda na blat komody przy podlewaniu kwiatka i nie zauważyła i blat od razu się podniósł. Rok temu kupiliśmy meble w polskiej firmie SEART. Lite drewno to lite drewno, meble nie do zdarcia przy tym normalnie ładne. Jeśli ceny Cię przerażają, to zaglądaj do działu wyprzedaże, ja jestem tam częstym gościem i upolowałem kilka okazji za śmieszne pieniądze. Nie polecam kupować mebli, tylko coś mniejszego.

Korneliusz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Korneliusz »

Kayac pisze:Szukałam mebli bezpośrednio u producentów. Po pierwsze w taki sposob można znaleźć najciekawsze modele mebelków, można wybierać spośród wielu rodzajów tkanin oraz kolorów. Po trzecie jest taniej.

Jesli nie macie wielu sklepów meblowych w swojej okolicy albo niekoniecznie odpowiada Wam to co w nich jest, polecam meble arkadius - w sklepie zamówicie tanie narożniki prosto od producenta.
Obrazek
Ja radzę się zastanowić przed zakupem mebli Arkadius… Zamówiony narożnik Dancing jest ładny (choć niezbyt wygodny - ale taki urok kupowania przez internet, że sprawdzić nie można), ogólnie dobrze wykonany, mechanizmy rozkładania działają super, obsługa bardzo miła… do momentu zgłoszenia drobnych niedociągnięć mebla, przez które trochę byliśmy z niego niezadowoleni (w końcu drogi produkt premium…). Nieco krzywe metalowe nóżki i farba schodząca płatami z całości metalowego stelaża. Jaką odpowiedź wysłała firma po grzecznym pytaniu o możliwe rozwiązania? Pismo od prawnika, blokujące w praktyce możliwość reklamacji, pomijając już ogólny niesmak spowodowany takim podejściem do klienta i traktowaniem go jak oszusta, z którym trzeba z miejsca walczyć! Dlatego, gdyby jednak mebel okazał się nieidealny - to uprzedzam jak u nich wyglądają reklamacje. Druga sprawa - droga usługa wniesienia i montażu, z której zrezygnowaliśmy. Niestety, narożnik przywiózł totalnie niekomunikatywny, nieprzygotowany kierowca, który nawet nie był w stanie sam nam tego mebla wystawić z wysokiej ciężarówki i zostawić przed domem Skończyło się na szukaniu pomocy u sąsiadów, część narożnika z kufrem na pościel walnęła przy tym zestawianiu o ziemię (na szczęście nic się z nim nie stało) i ten fakt został przez prawnika wykorzystany do wytłumaczenia skrzywionych nóżek (które leżały w tedy w osobnym woreczku) i farby schodzącej ze stelaża (który gwałtownego kontaktu z ziemią nie miał, bo jest w drugiej części narożnika). Sami ocencie, czy na prawdę dobry producent podchodzi w ten sposób do uwag zgłaszanych przez klienta… No i zamawiajcie u nich to wniesienie, bo inaczej cienias-kierowca nawet wam nie zostawi mebelka, tam gdzie stoi

dionek232
Początkujący
Początkujący

Post autor: dionek232 »

Polecam kanapy z Casa Carina! Wygodne, eleganckie i wykonane z wysokiej jakości materiałów – idealne do każdego wnętrza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomieszczenia inne”