Znaczek CE

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

obcas
Początkujący
Początkujący

Znaczek CE

Post autor: obcas »

Czy wiedzieliście, że symbol jakim oznaczane są towary pochodzące z Chin jest łudząco podobny do znaku jakości CE, oznaczającego że dany produkt spełnia unijne standardy, wymogi i generalnie jest bezpieczny? Różnice pomiędzy nim a "chinese export" są nie do wychwycania, jeśli nie ma się jakiejś lupy - dlaczego niektórzy koniecznie chcą wprowadzać ludzi w błąd?!?

Uważam, że takie praktyki powinny być surowo karane.
Bo potem konsument nie ma pewności co do jakości i pochodzenia towaru! Dlatego ja, do siebie prywatnie staram się zamawiać wszystko bezpośrednio u polskich producentów i sprzęt audio.
Swoją drogą ciekawe, czy do ich powstania nie użyto chińskich surowców i podzespołów... da sie to gdzieś sprawdzić?

obcas
Początkujący
Początkujący

Re: Znaczek CE

Post autor: obcas »

obcas pisze:Czy wiedzieliście, że symbol jakim oznaczane są towary pochodzące z Chin jest łudząco podobny do znaku jakości CE, oznaczającego że dany produkt spełnia unijne standardy, wymogi i generalnie jest bezpieczny? Różnice pomiędzy nim a "chinese export" są nie do wychwycania, jeśli nie ma się jakiejś lupy - dlaczego niektórzy koniecznie chcą wprowadzać ludzi w błąd?!?

Uważam, że takie praktyki powinny być surowo karane.
Bo potem konsument nie ma pewności co do jakości i pochodzenia towaru! Dlatego ja, do siebie prywatnie staram się zamawiać wszystko bezpośrednio u polskich producentów i sprzęt audio.
Swoją drogą ciekawe, czy do ich powstania nie użyto chińskich surowców i podzespołów... da sie to gdzieś sprawdzić?
Sam na szczęście wiem co kupuje i z jakich źródeł - https://zbyszynskimeble.pl/meble-lazienkowe-na-wymiar/ to na ten moment jedyne sprawdzone źródło mebli :) wiem że nie jest to import z chin.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”