Jak odświerzyć staroświeckie płytki kuchene
Re: Jak odświerzyć staroświeckie płytki kuchene
do płytek też są specjalne farby, dzisiaj wszystko można dostać.
-
konradzik34
- Początkujący

Co to znaczy "wieśniackie" płytki?
a może po porstu położyć nowe? warto czasem zmienić wystrój kuchni. ja widziałam ładne i eleganckie płytki - w dobrej cenie wiec remont za pasem 
Sprawdzą się płyty ze starej cegly, zwłaszcza do kuchni z uwagi na fakt, że ich żywotność jest naprawdę długa i wygląda to mega estetycznie. Ja mam cegłę w kuchni i w salonie i sprawdzają się doskonale.
-
Patrycja267
- Aktywny

Ja zdecydowanie radzę postawić na panel szklany zamiast płytek. To dopiero będzie metamorfoza wnętrza! Ja u siebie mam z Rkglass w Dębicy i jestem mega zadowolona. Panowie panel szklany zamontowali za pomocą specjalnych śrub, zabezpieczając w ten sposób ścianę przed zabrudzeniami, obtarciami i uszkodzeniami. Całość wygląda nie tylko pięknie, ale przy tym jest to bardzo praktyczne rozwiązanie 
Najlepiej by było chyba skuć te stare kafle i położyć coś bardziej nowoczesnego, ale istnieją farby, którymi można malować po płytkach. Choć mimo wszystko polecałbym uzbroić się w cierpliwość i zamiast iść w pół środki trochę podpompować budżet i zrobić pełnokrwisty remont tej kuchni