Wybór okien do domu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Gość8838
Pomyliłem Oknoplast z OnkoPlus, ofertę mam z OnkoPlus. Przedstawiciel Oknoplast nie był łaskaw odpowiedzieć na zapytanie, więc jest skreślony.
Co do wytrzymałości wzmocnenia w oknach MS, cytat ze strony producenta:
"Okna wykonane na bazie nowej technologii nie poddają się łatwo odkształceniom, ponieważ wzmocnienia mają trzykrotnie większą wytrzymałość mechaniczną od stali."
link:
ms.pl/index.php/produkty/okna_pvc/rewolucyjna_technologia_cieplych_okien
Kłamią ?
"Okna wykonane na bazie nowej technologii nie poddają się łatwo odkształceniom, ponieważ wzmocnienia mają trzykrotnie większą wytrzymałość mechaniczną od stali."
link:
Kłamią ?
..napisać wszystko można i ja tez jestem za nowymi technologiami , polecam zamontować sobie te okna i sprawozdanie zdać po kilku i kilkunastu latach... Badania róznie można interpretować faktycznie wytrzymałość na złamanie może miec większą ale na wyginanie już nie koniecznie .. ale ja nie neguje tej technologii moze i faktycznie za jakiś czas cos takiego będzie powszechnie stosowane , narazie ja na swoich oknach za które zapłace cięzką kasę , wolałbym nie experymentować i wybrałbym sprawdzone rozwiązania..08111976 pisze:Pomyliłem Oknoplast z OnkoPlus, ofertę mam z OnkoPlus. Przedstawiciel Oknoplast nie był łaskaw odpowiedzieć na zapytanie, więc jest skreślony.
link:
Kłamią ?
Oprócz usztywniania wzmocnienie ma jeszcze jedno istotne zadanie. Do niego przykręca się główne elementy nośne kwatery czyli zawiasy. Jak będzie trzymać kilka wkrętów w stali a jak w włóknie szklanym... to już łatwiej sobie wyobrazić
-
Gość8838
[quote="08111976"]Proszę jeszcze o opinie na temat okien firmy Drutex nazwa nie brzmi zachęcająco, ale cena ciekawa no i 5 miejsce w rankingu:
..tak jak widze takie zestawienie firm to wprawia mnie to w dobry nastrój
może Oknoplast i sokółka jeszcze w tym zestawieniu pasują ale reszta...
wiraż jest najlepszy.. a Drutex faktycznie rewelacja - cenowa chyba tylko
..może brali pod uwagę możliwości produkcyjne kto może wiecej okien na godzine zrobić a nie jakość..
bardziej prawdopodobne jest że ranking odzwierciedla ilość reklam na tej stronie zamieszczonych przez danego producenta.. im wiecej/drożej tym producent wyżej
..tak jak widze takie zestawienie firm to wprawia mnie to w dobry nastrój
może Oknoplast i sokółka jeszcze w tym zestawieniu pasują ale reszta...
wiraż jest najlepszy.. a Drutex faktycznie rewelacja - cenowa chyba tylko
..może brali pod uwagę możliwości produkcyjne kto może wiecej okien na godzine zrobić a nie jakość..
bardziej prawdopodobne jest że ranking odzwierciedla ilość reklam na tej stronie zamieszczonych przez danego producenta.. im wiecej/drożej tym producent wyżej
-
Gość8838
Re: Wybór okien do domu
stara zasada mówi ze należy budować z tego, znajdziesz w naturze, w najblizszej okolicy. Widziałes żeby gdzieś rosło PCV? a drzewa rosną a powaznie - tylko okna drewniane, mimo konieczności odnawiania, to zupełnie inny komfort w pomieszczeniu, ale renomowanego producenta, np Sokółka.( maja zreszta teraz promocję, mozna się załapać na wyjazd do Hiszpanii, na wyścig Formuły 1)
Produktami kompozytowymi, w tym również wzmocnieniami okiennymi zajmuje się firma ecoterm plus. Można spokojnie na ich produkty liczyć, bardzo dobra jakość, a przy tym zachowana rozsądna cena więc faktycznie to co są w stanie zaoferować stoi na wysokim poziomie, dzięki nim między innymi można przygotować okna pasywne.
-
krzysiek1986
- Zainteresowany

Ja zdecydowanie postawiłbym na okna PVC albo aluminiowe. Świetnie się prezentują i zachowują bardzo dobre parametry cieplne i akustyczne przez lata. Kupując okna, warto też postawić na sprawdzonego producenta. Warta polecenia jest np. firma Awilux z Leszna. Produkują okna na solidnych systemach Schuco i mają punkty sprzedaży właściwie na terenie całej Polski.
-
Maciuszek87
- Aktywny

Pod kątem materiałów kompozytowych z pełnym przekonaniem mogę Ci polecić ofertę Ecoterm-plus. Współpracujemy z tą firmą już dłuższy czas i jesteśmy bardzo zadowoleni. Dostarczają materiały kompozytowe różnego rodzaju. Ceny w porządku, sprawna realizacja zamówień, ogólnie wydaje mi się, że to taka oferta, z której większość będzie w pełni zadowolona.
Zwróciłbym tez uwagę na to, żeby były do okien od razu dokupione profesjonalne osłony, np. ja mam markizy okienne Fakro. Dużo praktyczniejszy pomysł niż rolety czy żaluzje, głównie chodzi o komfort czyszczenia, użytkowania, skuteczność ochrony wnętrza przed bardzo mocnym nasłonecznieniem
Sądzę, że warto wybrać okna z PVC lub jeśli zależy nam na ponadstandardowych wymiarach przeszkleń - aluminiowe. Szeroką ofertę wysokiej jakości okien i drzwi z obydwu tych materiałów można znaleźć w firmie Mitbau z Wrocławia. Produkują kompleksowo stolarkę do całego domu w renomowanych systemach Schuco. To bardzo solidne i trwałe rozwiązania, dlatego można mieć pewność, że na długo zachowają swoje właściwości. Warto odwiedzić ich salon i na miejscu porównać właściwości obydwu tych materiałów.
-
kiniakinga
- Zainteresowany

Ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze po wycenę do Oknoplast. Oni mają bardzo dobrą renomę i okna jakości premium. Ja polecam z własnego doświadczenia.