Materac lateksowy czy piankowy?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Materac lateksowy czy piankowy?
Wydawało mi się, że nie ma wygodniejszych materacy niż piankowe. Ale od ponad roku śpię na materacu hybrydowym Comfeel Start i mogę tylko powiedzieć, że pianka i sprężyny razem są jeszcze bardziej komfortowe i lepiej podpierają kręgosłup niż sama pianka.
-
AgusiaBielak
- Początkujący

Ja mam najwygodniejszy pod słońcem materac lateksowy Hetman Aqua i jestem z niego bardzo zadowolona
jak dla mnie lateks ma super wlasciwisci, jest przede wszystkim antyalergiczny i zdrowy dla kręgosłupa, a to wg. mnie bardzo ważne.
U mnie fajnie się sprawdza taki z pianki termoelastycznej. Swój mam z sovea, dobrze układa się pod ciałem- i to w każdej pozycji, nie ma wgnieceń ani dziur. Jest na prawdę solidnie wykonany. Duży plus również za 5-letnią gwarancję.
U nas sprawdza się piankowy z sovea . Bardzo fajny i eleastyczny, układa się fajnie do ciała
Polecam materac lateksowy antyalergic covers dla dziecka. Materac jest wyrobem medycznym, posiada pozytywną opinie Instytutu Matki i Dziecka, zapobiega wadom postawy u dziecka
-
Natalaaaaa
- Początkujący

Wszystko zależy od tego co oczekujesz od takiego materaca. Jeśli nie jesteś do końca zdecydowany to dobrą opcją jest materac lateksowy z wkładem piankowym. Lateks chroni materac przed wchłanianiem wilgoci, kurzu, co powoduje, że szczególnie polecany jest dla osób cierpiącym na alergie. zapewnia wygodne położenie ciała oraz dopasowanie do wybranej strony, ponieważ z jednej strony jest miękki, z drugiej strony twardszy.
-
matinowak234
- Początkujący

Jak materac to tylko lateksowy ! Jest hignieczny i bardzo wygodny. W dodatku lateks moim zdaniem jest lepszym wyborem bo nie zuzywa sie tak szybko jak pianka. Ja sam spie na materacu lateksowym hilding melody i polecam wszystkim
Spałam na roznych materacach i lateksowych i piankowych i sprężynowych. Obecnie mam model Comfeel drift z pianka bultex. Jak do tej pory jest najlepszy i najwygodniejszy. Jest wysoki, elastyczny i z dobrych przepuszczalnych materiałów. Mimo dłuższego użytkowania nadal nie widać zadnych wgniecen i co najważniejsze dobrze się na nim śpi.
Piankowy Kapua Hana, to najwygodniejszy materac na którym spałem. Odpowiednio twardy i dobrze się układa pod ciałem.
-
aniakowal223
- Początkujący

Polecałabym zakupić materac ze sprężynami kieszeniowymi. Super śpi się na nich, dopasowują się do ciała a co ważne kręgosłup podczas snu, jest w linii prostej. Jak dla mnie sen jest ważny, wiec polecę ten, który sama zakupiłam.
Dwustronny materac kieszeniowy Active/Arizona 160x200 cm H3/H4 lateks kokos
aniakowal223 pisze:Polecałabym zakupić materac ze sprężynami kieszeniowymi. Super śpi się na nich, dopasowują się do ciała a co ważne kręgosłup podczas snu, jest w linii prostej. Jak dla mnie sen jest ważny, wiec polecę ten, który sama zakupiłam.![]()
Też tak uważam. Materace ze sprężynami kieszeniowymi to najlepsza opcja zakupu. Mam od niedawna materac sprężynowy Modulia Balance i w końcu wiem co znaczy zdrowo i wygodnie spać
mam bardzo dobry materac https://materacyk.pl/produkt/materac-se ... la-dzieci/
materacyk sklada sie z pianki lateksowej, materacyk ma fajne podparcie dla plecow dziecka
materacyk sklada sie z pianki lateksowej, materacyk ma fajne podparcie dla plecow dziecka
Mnie się wydaję, że piankowe szybko ulegają niszczeniu. Jeśli już stawiasz na wytrzymałość i też wygodę to te lateksowe świetnie się sprawdzą.
długo sie zastanawialismy z zona jaki materac kupic naszym blizniakom. bylismy chyba w kazdym sklepie z materacami u nas w miescie, w internecie tez szukalismy i znalezlismy ten materac https://materacyk.pl/produkt/materac-lateksowy/. Materac ma pozytywna opinie instytutu matki i dziecka. materac cechuje sie doskonała cyrkulacja powietrza. Materac spełnia oczekiwania, grubość i twardość jest wystarczająca
piankowy sie zapada po jakims czasie lepsze sa lateksowe
ewentualnie piankowo lateksowy, na stronie https://materacyk.pl/ maja swietne jakosciowo