Nawilżacz powietrza - czy to faktycznie sprawdza się?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
TopProduct
- Zainteresowany

Re: Nawilżacz powietrza - czy to faktycznie sprawdza się?
Moim zdaniem warto, ponieważ nawilżacz powietrza sprawdza się w każdym przypadku, w szczególności teraz zimą kiedy zdecydowanie rzadziej uchylamy okno. Jaki budżet posiadasz na jego zakup?
-
olapolak90
- Początkujący

- Kontakt:
w moim przypadku idealnie sprawdza się takie urządzenie oczyszczacz powietrza Daikin MCK 75 J z funkcją nawilżania wentsystem - nie dość, że nawilża pomieszczenie to jeszcze niweluje wszystkie alergeny i kurz 
-
Agata Dębińska
- Zainteresowany

Nawilżacz powietrza to dobre rozwiązanie w zimie, gdy powietrze w pomieszczeniach jest suche. Ja mam nawilżacz z funkcją aromaterapi, więc poza nawilżonym powietrzem mogę się cieszyć także ładnym zapachem. Polecam zajrzeć na stronę Air Naturel. Mają duży wybór produktów, dobrych jakościowo i w fajnych cenach.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

A możecie polecić coś do 100-200 zł?
Jak najbardziej się sprawdza jeśli tylko jest dobry 
Do nowego domu kupiliśmy Roombę i7+ ze stacją clean base, oczyszczacz i nawilżacz powietrza i w domu dużo lepiej się oddycha. Dzieciaki mają alergię na roztocza i pyłki i cały rok chodziły z katarem, a teraz czują się dużo lepiej i powoli odstawiamy leki.
jeśli robisz pomiary i wychodzi że pomieszczenie wymaga nawilżania to wtedy tak. inaczej to zbędny bajer. takie mamy przeświadczenie że zimą jak kaloryfery grzeją to od razu trzeba nawilżać a to wcale nieprawda. lepiej te pieniądze zainwestować w oczyszczacz powietrza np. Coway by bronić się przed smogiem i innymi zanieczyszczeniami
Ja posiadam ten nawilżacz powietrza od firmy aromatly i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Naprawdę polecam!!! 
Mam oczyszczacz powietrza Pure A9 od Electroluxa, świetny sprzęt, cicho pracuje, działa na dużej powierzchni, w dużym mieście przy zanieczyszczeniach to obowiązkowy sprzęt.
O tak, zdecydowanie się sprawdza, szczególnie, jak jest okres grzewczy to nawilżacz powietrza jest zbawienny. Ja jak go nie miałam to się budziłam z tak wysuszonymi śluzówkami, że czułam się jakbym miała piasek w nosie. A w jak jest odpowiednio nawilżone to śpi i przede wszystkim oddycha się lepiej.
Też zdecydowałam się na zakup tego sprzętu i nie żałuję. Jestem alergiczką i oczyszczacz bardzo mi pomaga. Ponad to jest bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze.offka89 pisze:Mam oczyszczacz powietrza Pure A9 od Electroluxa, świetny sprzęt, cicho pracuje, działa na dużej powierzchni, w dużym mieście przy zanieczyszczeniach to obowiązkowy sprzęt.
U mnie też oczyszczacz to obowiązek, w dużym mieście nie ma życia, Pure A9 działa fajnie, cicho, niewyczuwalny dla zwierząt.
Ja też zastanawiałem się jaki nawilżacz powietrza wybrać, aby był dobry dla mnie i dla mojej rodziny. Z nastaniem sezonu jesienno-zimowego, kiedy włączamy ogrzewanie albo podczas letnich upałów, powietrze w mieszkaniu mamy wyjątkowo suche. Taki spadek wilgotności powietrza sprawiał nam dyskomfort oraz problemy zdrowotne. Dlatego wybrałem odpowiedni nawilżacz powietrza i teraz żyjemy 

Tyko że ten nawilżacz ze zdjęci sprawdzi się w pomieszczeniu 2x1m. W normalnym pokoju np. 3x3m nie da rady i nie nawilży powietrza.
W okresie letnim przynajmniej w tym roku powietrze było bardzo wilgotne nawet przy sporych upałach. W zimie najlepiej kupić większy automatyczny nawilżacz na którym ustawimy sobie względną wilgotność.
W okresie letnim przynajmniej w tym roku powietrze było bardzo wilgotne nawet przy sporych upałach. W zimie najlepiej kupić większy automatyczny nawilżacz na którym ustawimy sobie względną wilgotność.
Nawilżacze powietrza świetnie się sprawdzają. Osobiście polecam kupić te elektryczne niż jednorazowe.