Generalne porządki w domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
gargamello
- Początkujący

Re: Generalne porządki w domu
Mam natomiast inne pytanie , jak wy często robicie takie rzeczywiście generalne porządki w Waszym domu lub mieszkaniu ? Nie chodzi mi o takie zwykłe sprzątanie , ale o takie sprzątanie , gdzie czyścicie dokładnie każdy zakamarek
Generalne porządki równa się generalne sprzątanie, więc racja, trzeba to zaplanować. Ja wtedy biorę się za solidne i dokładne czyszczenie oraz impregnację wszystkich powierzchni. I wówczas korzystam z Petrus Serwis. Mają naprawdę duży wybór środków np. do pielęgnacji i czyszczenia drewna, ale nie tylko. Szybka realizacja zamówienia, ich produkty są wydajne i naprawdę świetnie sobie radzą z zabrudzeniami. Poza tym znajdziecie tam również akcesoria do sprzątania i wszystko co potrzebne do generalnych porządków!
Ostatnio doceniłam zakupy online. Szczególnie w przypadku środków czystości bo się nie boję że coś im transporcie się stanie. W wielu drogeriach już można kupić środki czystości.
Ja z rodziną się dzielimy obowiązkami. Syn zabiera się za swój pokój 3 razy w tygodniu, a ja w sumie z żoną reszte wtedy kiedy mamy na to czas. Odkurzać nie musimy bo mamy irobota co nam pomaga. Jedynie to jakieś mycie okien 2 razy w tygodniu i codzienne kurze.
W codziennych porządkach pomaga nam Brava od iRobota
Jest z nami już 2 rok i bardzo sobie chwalimy dokładność czyszczenia. Na duży plus jest również cicha praca.
Robiąc porządki warto sobie ulatwić zadanie.
Ja mam małego pomocnika irobot i7, który pomaga mi utrzymać czystość i sprzątać w moim mieszkaniu
Jest naprawdę świetny
Czyściwa papierowe z czysciwo24.pl/. Nie pylą, dobrze chłoną, a do tego są trwałe – świetne do warsztatu czy garażu, w domu też się sprawdzą.