Hydroizolacja Balkonu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Hydroizolacja Balkonu
Uważam że można równie dobrze zastosować papy zaprojektowane i produkowane w Icopal z przeznaczeniem do technicznych zadań specjalnych, nawet tam, gdzie parametry innych pap nie są z użytkowego punktu widzenia wystarczające.
-
MarcinJ1985
- Początkujący

Dokładnie, a potem na przykład taras wentylowany. Super sprawa. Ja osobiście jeżeli chodzi o płytki to polecam salon Cristopol w Ożarowie Mazowieckim. Można w dobrej cenie kupić dobrej jakości płytki i dopasować do własnych potrzeb
Jak szukasz zabezpieczenia tarasu, ale i fundamentów to zwróć uwagę na system Bezpieczny Fundament Icopal. Elementy systemu Bezpieczny Fundament Icopal zapewniają zaprojektowanie i wykonanie skutecznej termo i hydroizolacji fundamentów w przypadku każdych warunków gruntowowodnych i dla różnych rozwiązań technicznych ścian budynków.
-
SebastianKrol
- Zainteresowany

Jeżeli już szukasz dobrej jakoś w zakresie hydroizolacji do zastosowania na tarasie to zdecydowanie mogę polecić Ci również WaterBlock akurat w zakresie tarasów mają naprawdę dobre systemy, które dokładnie przylegaj do powierzchni powstrzymując wnikanie wilgoci w strukturę betony, a też ich obsługa techniczna wykonała nam projekt jak powinniśmy to wszystko zrobić. Warto przywiązać do tego dużo uwagi, żeby jednak taras utrzymał świetny wygląd przez kolejne lata.
-
SpecOdWszystkiego
- Zainteresowany

Ja też miałem ostatnio problem z hydroizolacją balkonu. W moim przypadku nie wiedziałem, jak uszczelnić płytki na balkonie, ale na szczęście znalazłem ten artykuł, gdzie wyjaśniono cały proces. Pozdrawiam 
O Super! Ja też szukałem tego tematu i mogę polecić również ten artykuł. Napisali o tym jakie materiały wybrać w zależności od wykończenia balkonu. Wcześniej nawet nie pomyślałbym o żywicy poliuretanowej a wygląda świetnie i robi robotę!SpecOdWszystkiego pisze:Ja też miałem ostatnio problem z hydroizolacją balkonu. W moim przypadku nie wiedziałem, jak uszczelnić płytki na balkonie, ale na szczęście znalazłem ten artykuł, gdzie wyjaśniono cały proces. Pozdrawiam
Technikami hydroizolacji zajmuje się przede wszystkim nordresine.com/pl/ na poziomie zewnętrznym i wewnętrznym. Masz u nich gotowe systemy hydroizolacji, dokładnie opisane pod kątem właściwości oraz możliwości wdrożenia na różnych powierzchniach.