jakie narzedzia ogrodowe polecacie ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: jakie narzedzia ogrodowe polecacie ?
Od wielu lat używam wyłącznie narzędzi marki Bahco i Fiskars. Zapewniają bardzo wysoką jakość wykonania i przystępne ceny. Narzędzia zazwyczaj zamawiam z dom-ogrod-hobby.pl.
Mi to by się przydała dmuchawa do liści. W łatwy i szybki sposób można z nią uprzątnąć zalegające liście oraz inne zanieczyszczenia. Szybko, sprawnie i przyjemnie. Już dawno przymierzam się do zakupu i chyba postawię na sprzęt od marki stiga.pl. Słyszałem o jakości ich sprzętów - podobno niezadowne. A oferują też np. kosiarki, myjki ciśnieniowe, glebogryzarki, odnieżarki etc. Sprawdźcie.
Przejrzyjcie ofertę Rolmasz Zary. Mają w ofercie szeroki wachlarz produktów służących do pielęgnacji ogrodu. Kupuję u nich regularnie i zawsze mam pewność terminowej dostawy i wysokiej jakości.
Warto zajrzeć do sklepu Sumax, który ma kompleksową ofertę narzędzi ogrodowych. Ja oprócz tego zakupiłem u nich pilarkę i narzędzia pomiarowe. Wszystkie sprzęty super jakości i w przystępnych cenach.
-
Tomek Zawadzki
- Początkujący

Również polecam firmę Bahco. Ostatnio znalazłem sklep w którym mają spory wybór .ArkadiuszKrol pisze:Od wielu lat używam wyłącznie narzędzi marki Bahco i Fiskars. Zapewniają bardzo wysoką jakość wykonania i przystępne ceny. Narzędzia zazwyczaj zamawiam z dom-ogrod-hobby.pl.
Kto z Państwa poleci dobry sekator, piłę do przycinania zarówno trawy, jak i krzewów, także tych wysokich,. Np. tuje. Najlepiej na akumulator
Do wysokich drzew fiskars - wysięgnik do 6m. Ręczne nożyce Raco Expert do cięcia artystycznego, lub ARS Profesjonal. Pytanie jakie masz fundusze oraz jakie masz oczekiwania, warto jest na pewno przejrzeć sobie co mają internetowe sklepy ogrodnicze. Wybór jest tutaj o wiele szerszy, cenowo zwykle rownież jest znacznie korzystniej niż w sklepach stacjonarnych.
Zerknij sobie do sklepu ogrodniczy com. Znajdziesz na miejscu ogromny wybor nożyc, sekatorów oraz innych narzędzi ogrodniczych. Jeśli nie będziesz wiedział co wybrac, polecam do nich zadzwonić. Powinni doradzić.
Zerknij sobie do sklepu ogrodniczy com. Znajdziesz na miejscu ogromny wybor nożyc, sekatorów oraz innych narzędzi ogrodniczych. Jeśli nie będziesz wiedział co wybrac, polecam do nich zadzwonić. Powinni doradzić.
Ja zazwyczaj używam narzędzi marki Fiskars. Posiadają bardzo dobrą jakość, wysoką trwałość i przystępne ceny. Niedawno zamówiłem sekator nożycowy oraz siekierę rozłupującą i jestem bardzo z nich zadowolony.
Kupiłem jakiś czas temu nożyce akumulatorowe do trawy http://www.e-ogrodek.pl/tag/nozyce-do-t ... mulatorowe naprawdę cieszę się z tego zakupu, o wiele lepiej mi się tak pracuje
Warto zainwestować!
-
Kasprowicz
- Aktywny

W dużej mierze wydaje mi się, że jeśli chodzi o sklepy internetowe to długi czas było nastawienia na określoną branżę. Dlatego dla mnie taką wyjątkową opcją jest sklep skleprolnoprzemyslowy.abstore.pl, gdzie te produkty są z wielu różnych dziedzin i rzeczywiście oferta tego sklepu jest super. Więc jak będziesz szukał dla siebie do ogrodu czy do domu to w ofercie tego sklepu produktów nie brakuje, faktycznie warto będzie tam do nich zajrzeć i zobaczyć co mają w sprzedaży.
ja polecam w tym cellfast, zakupilem pare rzeczy, nie narzekam przy okazji jest gwarancja, a juz leci 3 rok uzywania i na jakosc nie nakrzem
-
siwiński77
- Początkujący

Ja kupuję narzędzia od firmy Avena ze Starej lwicznej. Zajmują się sprzedażą, wypożyczeniem i serwisowaniem narzędzi i sprzętu do ogrodu i lasu, mają u siebie marki takie jak Viking, Stihl czy Briggs & Stratton. Można u nich znaleźć kosiarki spalinowe, nożyce, glebogryzarki i całą masę innych profesjonalnych urządzeń. Ich sprzęty są bardzo wytrzymałe, więc sprawdzają się nawet w trudnych warunkach i służą dobrze przez długi czas. Ja bardzo polecam - mam duży ogród i sad, więc często pracuję na ich urządzeniach i mogę tylko powiedzieć, że sprawdzają się doskonale.
Moim ostatnim okryciem z którego jestem bardzo zadowolony i mogę polecić jest opryskiwacz akumulatorowy VX NA KOŁACH 20L MAROLEX chroni przed mchem i działa nawet 3h na jednym ładowaniu. Zastanawiam się jednak czy następnym razem nie skusić się na opryskiwacze plecakowe czy któryś forumowicz może coś doradzić?
Na mojej must have list są: sekator gąsienicowy do niego dobrej jakości nożyce ogrodowe i glebogryzarka.
Ja wszystkie narzędzia ogrodnicze kupuje online, ale raczej idę w klasyki - bez udziwniaczy, czyli podstawy , takie jak łopata, motyka, opryskiwacz plecakowy itp.