Materace bez łóżka

Jeżeli marzy ci się sypialnia, a nie wiesz jak ją urządzić, w tym dziale możesz podyskutować na temat aranżacji tego miejsca. Zapytaj innych, co sądzą o lustrze czy telewizorze w sypialni. Znajdziesz porady dotyczące koloru ścian w sypialni oraz czy ustawienie łóżka w odpowiednim miejscu ma wpływ na sen.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

kestin
Początkujący
Początkujący

Re: materace bez łóżka

Post autor: kestin »

Widać wielu ten etap musi przejść: spanie na materacu bez łóżka.... Ale do czasu Panie i Panowie. Przyjdzie moment , w którym materac będzie za niski i już. Tak ok. 30-stki. Póki co życzę dobrych snów.
:D
kestin

cirrus
Aktywny
Aktywny

Post autor: cirrus »

Też miałam takie cudo. Był to dokładnie materac, który po złożeniu był czymś w rodzaju sofy. Co prawda spało się na tym wygodnie, ale jako kanapa kompletnie nie zdawało egzaminu. No i przyznam rację, że z wiekiem jednak przydaje się trochę wyższe łóżko ;)

tanika
Początkujący
Początkujący

Post autor: tanika »

dla mnie sam materac to nie łóżko, a poza tym od materaca zależy jakośc naszego snu, a jak zależy ci na wysypianiu się to lepiej zainwestować w coś porządnego - mogę polecić ci materace luksusowe słowackiej firmy Materasso i Ferreti - bardzo wysoka jakość pian, są antybakteryjne i zapewniają świetną cyrkulację powietrza, dopiero od niedawna śpię dobrze, bo kręgosłup w końcu znajduje się w takiej pozycji jak powinien

IdealnyMaterac
Początkujący
Początkujący

Post autor: IdealnyMaterac »

Jeśli chodzi o materac położony na ziemi nie jest to najlepsze rozwiązanie ponieważ nie ma on wtedy odpowiedniej wentylacji, co może powodować rozwój roztoczy a nawet pleśni.

Filla
Początkujący
Początkujący

Post autor: Filla »

Długo szukałam idealnego materaca do swojej sypialni. Udało mi się znaleźć i jestem bardzo zadowolona. Wygodny, w dobrej cenie ...no i wybór miałam całkiem spory! Jak chcecie namiar to piszcie na PW.

LauraD
Początkujący
Początkujący

Post autor: LauraD »

Zdecydowanie NIE! To nie jest dobre rozwiązanie dla Twojego kręgosłupa. Ponadto większość materacy musi być na stelażu, by zachować odpowiednią cyrkulację powietrza! Lepiej rozejrzeć się za ładnymłóżkiem!

Awatar użytkownika
MaCzeR
Aktywny
Aktywny

Re: Materace bez łóżka

Post autor: MaCzeR »

Spałem tak przez jakiś czas i zasadniczo w kwestii wyspania nie jest to zła opcja. Te wstawanie może wydawać się uciążliwe, ale z drugiej strony można, z przymrużeniem oka, uznać za delikatny trening z rana : D :mrgreen:

Verbena
Aktywny
Aktywny

Re: Materace bez łóżka

Post autor: Verbena »

No właśnie to wstawanie mnie nie przekonuje. Miałam przez 5 lat dość niskie łóżko i stwierdziłam, że jednak chcę teraz wysokie, wygodne łoże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sypialnie”