"Naskar" Usługi Stolarskie Paweł Namysł
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
"Naskar" Usługi Stolarskie Paweł Namysł
Odradzam usługi pana Pawła Namysła. Rok temu podpisaliśmy umowę z tym panem na wykonanie mebli do mieszkania i schodów. Pan Paweł zrealizował swoje zamówienie dopiero w styczniu br., po wielu naszych prośbach, upomnieniach i dopiero po zagrożeniu, że skorzystamy z usług innej firmy pan Paweł raczył skończyć zamówienie. Sama realizacja zamówienia przebiegała bardzo nieprofesjonalnie. Po pierwsze, nie było przygotowanych żadnych projektów mebli - mimo zapewnień, że takie zostaną przygotowane. Po drugie, meble były montowane na raty oraz z wieloma uszkodzeniami (rysy, pęknięty lakier, odłupany lakier, krzywo zamontowane meble oraz zapuchnięta półka) - cały czas trzeba było sprawdzać jak wygląda stan montowanych mebli. Po trzecie, pan Paweł nie przyjeżdżał na umówione terminy. Nie dawał żadnej informacji. Dopiero kilka dni później kontaktował się, aby umówić się na kolejny termin. Po czwarte i najważniejsze. Pracownik pana Pawła próbował naprawić pęknięcie lakieru na schodach. Zostało to tak naprawione, że pojawiły się bąble oraz została ubrudzoną podłoga. Próbowałem skontaktować się z panem Pawłem z prośbą o poprawienie tego pęknięcia, krzywych drzwi w szafie, niedomykających się mechanizmów szafek itd. itp. ALE UWAGA PAN PAWEŁ napisał, że zajmie się tym i.... zablokował mój numer telefonu oraz kontakt w whatsappie. Pojawiają się wciąż nowe usterki a nie możemy skorzystać z reklamacji i gwarancji.
Re: "Naskar" Usługi Stolarskie Paweł Namysł
Jak macie "papiery" na usługę i potwierdzenie-dokumentację wad to sporządzić pismo i wysłać do wykonawcy.
Potem pismo przed procesowe a jak to nie zadziała to pozostaje sąd i naprawa przez innego wykonawcę.
Może to czasem trwa ale sądy nie pobłażają niesumiennym rzemieślnikom.
Potem pismo przed procesowe a jak to nie zadziała to pozostaje sąd i naprawa przez innego wykonawcę.
Może to czasem trwa ale sądy nie pobłażają niesumiennym rzemieślnikom.