Okna z Profili Deceuninck, producent NSB Okna...

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

nizki
Początkujący
Początkujący

Okna z Profili Deceuninck, producent NSB Okna...

Post autor: nizki »

Witam.
Dostałem dosyć ciekawą ofertę opartą o profile Deceuninck (Arcade płaski") od producenta NSB Okna z Kazimierzy Wielkiej. Czy ktoś może mi podać wszystkie "za" i "przeciw"??

szklanka
Aktywny
Aktywny

Post autor: szklanka »

Jak możemy oceniać oferte, jeśli nic o niej nie wiemy?

nizki
Początkujący
Początkujący

Post autor: nizki »

hmmm... specjalistom z branży chyba wystarczy informacja: z jakiego profilu i od jakiego producenta są proponowane okna - czy to dobry profil i dobry producent okien?

Awatar użytkownika
misia79
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misia79 »

Nic o tej firmie nie wiem, pierwsze słysze. Osobiście zawsze polecam sięganie po liderów rynku. Wiąże się to zwykle z wieloletnią gwarancja, jakością i dużym wybórem. Jak mam polecać to Jezierski, Oknoplast, Avante (najlepsze właśnie Avante, szczególnie te ciut droższe serie, ale wszystkie są dobre). Ale jeśli dostał Pan dobrą ofertę (tzn. została dla Pana skonstruowana naprawdę niezła oferta cenowa - ja taką dostałam od firmy Makarski albo Mokarski z Łodzi, nie pamiętam dokładnie) to może Pan próbować. W sumie nie wiem czy są tu klienci tej firmy, oni by mogli powiedzieć najwięcej, ja tylko wyrażam swoje przekonanie, że nie ma to jak postawić na lidera

mnestor
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mnestor »

Zgadzam się z misią79! Jak stawiać to tylko na lidera! A firma Avante niewątpliwie taką jest! Mają duży wybór asortymentu, świetną jakość, oraz długoletnią gwarancje! Polecam

Awatar użytkownika
misia79
Zainteresowany
Zainteresowany

To co napisałam było oczywiście na temat tego że lepiej wybrać lidera od mało raczej mało znanej firmy, np. tej NSB Okna. Natomiast co do profili, to deceuninck króluje, dobre są np. deceuninck zendow

Awatar użytkownika
zanti76
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zanti76 »

misia79 pisze:To co napisałam było oczywiście na temat tego że lepiej wybrać lidera od mało raczej mało znanej firmy, np. tej NSB Okna. Natomiast co do profili, to deceuninck króluje, dobre są np. deceuninck zendow
No to ja się zgodzę z pani (nick sugeruje, że "pani" :)) opinią, zamiast się rozwodzić zbyt obszernie. :D W sumie sam chciałem napisać coś podobnego - deceuninck to dobry wybór, zawsze i wszędzie. A jak chodzi o producenta to też raczej wybierałbym Avante, choć raczej z innych powodów niż "podążaj za liderem" - po prostu mnie estetycznie urzeka jedna ich linia, której nazwy nawet nie spamiętam jakbym chciał, takie z niewidzialnymi niemal ramami.... Wstawiać będziemy takie u rodziców, fajnie wyglądają, nieco inny design niż takie typowe PVC.

W sumie żeby było zabawniej to znalazłem je dzięki poleceniu na jednym forum kiedyś, nie wykluczam że na tym. :lol:
Tuturu tuturu rutu tutu... :)

corleone
Aktywny
Aktywny

Post autor: corleone »

Ja też pierwsze słyszę o producencie NSB, za to o Avante słychać nie tylko sporo, ale do tego dobrze i to głównie od zwykłych ludzi, którzy zamontowali ich okna. Jak dla mnie to najlepsza rekomendacja. lepsza niż listy rankingowe
corleone

szklanka
Aktywny
Aktywny

Post autor: szklanka »

nizki pisze:hmmm... specjalistom z branży chyba wystarczy informacja: z jakiego profilu i od jakiego producenta są proponowane okna - czy to dobry profil i dobry producent okien?
Elementy składowe mogą być super. Ale co z tego, jeżeli składający je to partacz...? Nie twierdzę, że produkty NSB są złe (bo ich nie znam) ale zawsze z dobrych produktów można upiec niedobre ciasto :?

Awatar użytkownika
misia79
Zainteresowany
Zainteresowany

szklanka pisze: Nie twierdzę, że produkty NSB są złe (bo ich nie znam) ale zawsze z dobrych produktów można upiec niedobre ciasto :?
świetne porównanie, właśnie o to chodzi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”