Łóżko, kanapa, a może narożnik?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Łóżko, kanapa, a może narożnik?
Z własnego doświadczenia polecam kupno narożnika z funkcją spania. Świetnie pasuje do salonu, na spotkania ze znajomymi, a w razie potrzeby można przenocować gości. Jeśli potrzebujecie inspiracji, to rzućcie okiem na Salon firmowy POLIPOL. Sama korzystałam z ich usług i byłam bardzo zadowolona. Zaprojektowali dla mnie unikalne meble według wytycznych i wyszło lepiej niż się spodziewałam.
Do małego salonu zdecydowanie narożnik, natomiast do dużego wyłącznie dwie kanapy
Zawsze miałam taką wizję salonu. To pomieszczenie powinno kojarzyć się z komfortem oraz być symbolem gościnności
dlatego w moim salonie znajdują się dwie sofy royal od puszmana
Każdy kto mnie odwiedza, jest nimi zachwycony 
Myślę, że wiele zależy od aranżacji pomieszczenia. Ja posiadam narożnik.
Narożnik jest dla mnie najwygodniejszy.
U mnie salon pełni funkcję sypialni dlatego zdecydowała się na rozkładany narożnik i wybrałam taki model: https://www.mirjan24.pl/content/291-sypialnia-w-salonie
- Złotowłosa
- Superużytkownik

3+2+1 Jak dla mnie najlepsze rozwiązanie. Kiedyś miałam narożnik i jak było więcej osób to ciasno. Daje to również znacznie większe możliwości aranżacyjne.
Najlepiej będzie jednak samodzielnie zerknąć sobie na pomieszczenie, dokładnie je wymierzyć oraz poszukać inspiracji w sieci. Każdy ma inne preferencje oraz każdemu będzie pasowało coś innego.
Naroznik również ma swoje zalety
Można się wygodnie rozłożyć w dwie osoby podczas oglądania tv.

Najlepiej będzie jednak samodzielnie zerknąć sobie na pomieszczenie, dokładnie je wymierzyć oraz poszukać inspiracji w sieci. Każdy ma inne preferencje oraz każdemu będzie pasowało coś innego.
Naroznik również ma swoje zalety

Ja osobiście preferuję narożniki, kupiłem przez net bo akurat potrzebowałem dziwny wymiar a tam mogłem modułowo składać i super jakości
To zależy od pomieszczenia
do salonu z pewnością kanapa lub narożnik, wiele z nim ma teraz funkcję spania, więc dodatkowo mamy od razu łóżko
ja polecam wybierać takie wysokiej jakości, które zostaną z nami na lata oraz będą ładnie wyglądać i szybko nam się nie znudzą.
-
Gabrysia567
- Początkujący

Ja zakupiłam do swojego salonu kanapę, która idealnie sprawdziła się w przypadku zarówno dzieci, jak i psów, więc od razu wiedziałam, że jak zakupiliśmy dom, na pewno będę chciała zabrać ją ze sobą. I powiem szczerze, że kanapa w kształcie litery "U" jest nie lada wyzwaniem jeśli chodzi o przeprowadzkę. Nie chciałam aby została uszkodzona, ponieważ jest ona z ekoskóry, jednak postawiłam skrzynie ze sklejki na wymiar i było to idealne rozwiązanie