Co kładliście na podjazd?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Sklep-Instalgrunt
- Zainteresowany

Re: Co kładliście na podjazd?
Ja zdecydowałem się na sprawdzone i bardzo klasyczne rozwiązanie - kostkę brukową. Jestem zadowolony z tego rozwiązania, jednak trzeba pamiętać o jej odpowiedniej pielęgnacji.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
My akurat wybraliśmy bruk od Pozbruk i jak najbardziej polecam sprawdzić jeżeli szukacie ciekawych modeli pod względem wizualnym oraz wysokiej trwałości i zabezpieczeń przed czynnikami zewnętrznymi. Zadbali o każdy aspekt i co ważne wcale nie są takie drogie jak mogłoby się to wydawać.
Na podjeździe Polbruk, a na środku podjazdu, tam gdzie koła auta nie siegają trawnik, tak po środku.
Na swojej posesji zdecydowałem się na chyba najbardziej klasyczne rozwiązanie - kostkę brukową. Jest to dobre rozwiązanie i u mnie się fajnie sprawdza.
Ja wybrałem kostkę brukową Bruk Letni Pozbruk i moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie jeżeli chodzi o jakość wykonania, zabezpieczenia oraaz wytrzymałość na obciążenia
My zdecydowaliśmy się postawić na kostkę dekoracyjną, która według mnie jest najtrwalszym i jednocześnie pięknym materiałem na wykonanie podjazdu które będzie pięknym dopełnieniem aranżacji. Jeżeli szukasz pomysłów to sprawdź propozycje od Pozbruk, których wybór jest bardzo szeroki zarówno w zakresie modeli dekoracyjnych jak i uniwersalnych.
My wykorzystaliśmy kruszywo hutnicze. Przy wykonywaniu podjazdu okazało się ono doskonałym wyborem, charakteryzującym się solidną jakością. Za sprawą Ekoprod z Bytomia zostaliśmy wyposażeni w tego typu kruszywo.
Co do kruszyw to sprawdźcie sobie kruszywabytom.pl/ Dobra jakość, dobre ceny, w ofercie m.in. łupek czerwony i kruszywo dolomitowe. U nas dobrze się sprawdził łupek czerwony, to bardzo dobry materiał i niedrogi.
-
Altzhebrim
- Początkujący

U nas kładliśmy kostkę brukową, jakoś nawet nie zastanawiałem się nad niczym innym
Ale drogbruk fajnie to zrobił
-
SebastianKrol
- Zainteresowany

W tym przypadku jestem zdecydowanie za kostką brukowa i moim zdaniem dobrą opcją na podjeździe będzie Bruk Letni bądź mój wybór czyli Bruk Poznański Pozbruk. Są to rozwiązania nie tylko trwałe, ale również pięknie się prezentujące długimi latami.
Dobrą kostkę brukową udało mi się zdobyć w firmie Arkadia w Konstancinie. W swojej ofercie mają kostkę brukową i granitową, kamień ogrodowy, kruszywa oraz inne materiały wykorzystywane w pracach brukarskich. Jest w czym wybierać, a pracownicy służą fachową poradą. Solidna firma.
-
piotrowski
- Zainteresowany

Podjazd możecie też zrobić z asfaltu na zimno, w przyjemnej cenie macie solidne, trwałe rozwiązanie. Jeśli was to interesuje to odsyłam was do krajowej wytwórni asfaltu w workach.
-
Mareksobczak90
- Początkujący

Na Mazurach firma Nike jest takim wiodącym producentem elementów betonowych więc i kostka brukowa to u nich ważny produkt. Warto zajrzeć na ich stronę, bo ewentualnie można zobaczyć co tam dokładnie mają w ofercie, jakie wzornictwo na tą chwilę proponują, jakie opcje w katalogu są u nich dostępne.
U nas na podjeździe jest kostka granitowa, o wiele lepsza od brukowej, bo jest bardziej wytrzymała, trwała i łatwiejsza w czyszczeniu. Solidnie nam ją ułożyła firma brukarsko-kamieniarska.
Ja posiadam na swoim podjeździe kostkę brukową. Jej dostarczeniem i ułożeniem zajęli się pracownicy jednej z firm brukarskich. Przy okazji wykonali dla mnie alejkę i niewielki placyk. Swoje usługi zrealizowali rzetelnie i terminowo. Teraz mój podjazd wygląda elegancko i nowocześnie, dzięki czemu podnosi wizualną wartość mojej posiadłości.