Jaki piec na eko groszek wybrać.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Jaki piec na eko groszek wybrać.
Witam
Jestem na etapie wyboru pieca z podajnikiem na eko groszek.
Dom z lat 50. Parter 83 m2 i poddasze będzie w przyszłym roku dokończone 50m2.
Do tego CWO 200l.
Link do wyniku na stronie cieplowlaściwe: http://cieplowlasciwie.pl/wynik/2dg9
Proszę o radę.
Pozdrawiam
Do tego CWO 200l.
Proszę o radę.
Pozdrawiam
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Jaki piec na eko groszek wybrać.
Nie lepiej komfortowo i za 1500 zł rocznie i bez kotłowni ? Komfort cały rok i małe rachunki. Jest sens sporo inwestować, by więcej płacić za niski komfort?sieju1 pisze:Witam
Do tego CWO 200l.
Proszę o radę.
Pozdrawiam
Samego prądu pójdzie ponad 2000kWh nie licząc paliwa.
rekuperacja od 1989r
Najlepiej jeden z tych droższych.
-
SUSPENSER
- Superużytkownik

- Kontakt:
Jeśli jest komin z wkładem ceramicznym polecam najnowszy Skam-PV 12, jeśli nie to RBR-K 12 lub Skam-P Plus 12 kW lub RBR-Ekouniwersal 12 kW.
Preferuję kontakt przez @ bo prywatne wiadomości znikają.
Ja proponuję Ogniwo Eko Plus M, rewelacyjny kocioł, widziałem go na targach w Piotrowinach. Super czyszczenie i palnik żeliwny według prezentera unikalny w skali kraju (opatentowany przez Ogniwo).
pitu pitu moicum Panie Kanicku, Cerone, Paradoksie etc.
jako pracownik "no to frugo" tym handlujesz i napisz uczciwie, że jako osoba mająca ten wyrób w ofercie polecam, bo uważam,że jest godny polecenia
jako pracownik "no to frugo" tym handlujesz i napisz uczciwie, że jako osoba mająca ten wyrób w ofercie polecam, bo uważam,że jest godny polecenia
Jarecki
Serdecznie pozdrawiam wszystkich
na forumbudowlane.pl
Serdecznie pozdrawiam wszystkich
na forumbudowlane.pl
-
JacekRabinek
- Początkujący

Najlepiej popytać w hurtowni lub na internecie
wybór jest ogromny.
Warto wybrać piec z jak największym zbiornikiem.
Warto wybrać piec z jak największym zbiornikiem.
Ja swój piec zamawiałam w Piecbudzie z Radomia i mogę ich polecić, dobrze mi doradzili jaka moc będzie odpowiednia do mojego metrażu. Z samego pieca jestem zadowolona, na eko-groszek, 5 generacji, z podajnikiem.
Witam serdecznie, ja trochę w innej sprawie. Potrzebny mi ekogroszek, myślę że teraz gdy nie ma okresu grzewczego ceny są trochę lepsze niż zimą, dlatego postanowiłem zaopatrzyć się już teraz i po prostu materiał wrzucić do piwnicy, czy myślicie że takie rozwiązanie jest dobre? No i przede wszystkim u kogo najlepiej kupić, aby był wysokiej jakości? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Nam polecono sklep gdzie można kupić dobrej klasy piec na eko - groszek i jest to firma Fokus z miejscowości Czermin. Firma ma swoją stronę internetową na której można wszystko zobaczyć przed podjęciem decyzji.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja w ubiegłym roku wybrałem piec Orlik-eko-r na ekogroszek z oferty firmy orstal.cze.pl. Kocioł przede wszystkim posiada niską emisję substancji szkodliwych, jest ekonomiczny oraz łatwy w użytkowaniu.
Jeżeli chodzi o mnie, to takowy kocioł kupiłem od firmy kawah.pl . Znajomy dał mi na nich namiar. Poszedłem za jego poradą i nie żałuję. Eksploatacja jak i czyszczenia banalnie proste, a jeżeli chodzi o cenę, to nie miałem na co narzekać.
Polecam zakup kotła Smart Eko w firmie 499. To świetny, solidny sprzęt, którego praktycznie nie trzeba obsługiwać. Oprócz tego można uzyskać dotacje na jego zakup z programów gminnych i ulgę podatkową. Warto skorzystać.
Rodzajów pieców jest tyle ilu dostawców opału. Kazdy wybierze cos dla siebie i jest zadowolony. Ja trzy razy zmienialem dostawce i obecnie zamawiam ekogroszek red od pana groszka bo najbardziej pasuje mi jego jakosc. Dobra moc opalowa bo 28 do 30 mj/kg i malo popiolu po spalaniu