Oświetlenie salonu

Aranżacja wnętrz to także odpowiednie światło. Prawidłowe rozmieszczenie oświetlenia w pomieszczeniach mieszkalnych jest bardzo istotną kwestią. Sprawdź jakie oświetlenie będzie najlepsze do Twojego wnętrza.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

mardawid
Początkujący
Początkujący

Oświetlenie salonu

Post autor: mardawid »

Witam
Mam w salonie w puszkę podwójna obok drzwi z włącznikami do oświetlenia sufitowego (żyrandol na dwa i osw led taśma w zabudowie sufitowej na raz) oraz druga puszka nad kanapą, w puszce pojedynczej z włącznikiem podwójnym do oświetlenia dwóch pasów led na zabudowie ściennej (taki dekoracja przez długość pokoju). W obu punktach mam dociągnięte 230v, ale nie mam przewodu komunikacyjnego między nimi i się nie da dołożyć bo na tej ścianie są schowane drzwi przesuwne. Zastanawiam się żeby do puszki od osw. dekoru ściany dać przekaźnik radiowy 2 kanalowy a w miejsce zamontuje gniazdo z zasilaniem usb(bardziej praktyczne) a w puszce podwójnej obok drzwi zamontować nadajnik radiowy (ale nie chce na baterie bo nie chce wymieniać ich co jakic czas) i tam sterować całym oświetleniem. Ewentualnie powiększyłbym do puszki potrójnej i zrobiłbym 5 przełączników łącznie (2x żyrandol, 1x led sufit, 2x osw. dekoru), oczywiście zastanawiałem nad przełącznikami dotykowymi z funkcją WiFi żebym mógł telefonem sterować.
Tak naprawdę tego przekaźnika i nadajnikiem szukam bo z resztą poradzę sobie i nie mam zamiaru wydać krocie na to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wnętrz”