Witam wszystkich
Chcialbym się Was zapytać czy wykonawca dobrze wstawił mi drzwi tarasowe.
W skrócie. Wymnialem okna i drzwi w starym poniemickim domu. Zdałem się na firmę z polecenia ale mam pewną wątpliwość, co do montażu drzwi tarasowych. Pomiary wykonała firma jak i cały montaż.
Drzwi są wstawione powyżej płytek. Wykowaca twierdzi, że wszystko jest ok i wystarczy zasilikowanac przestrzeń między rama a płytkami.
Będę bardzo wdzięczny za opinie czy te drzwi są prawidłowo wstawione.
Pozdrawiam
Czy drzwi tarasowe zostały dobrze wstawione?
-
Gość10463
Re: Czy drzwi tarasowe zostały dobrze wstawione?
skoro zostały już wstawione czyli dokonało się coś to można tylko wymieniać wady monterskie - tylko czy jest sens ?
przecież nie przyjedzie firma i nie zdemontuje drzwi nie osadzi ich we wnęce którą musiałaby wykuć i co najważniejsze nie rozciągnie drzwi pod większy wymiar, tak więc pomimo wad monterskich drzwi będą stały jak stoją bez podwaliny termicznej z przemarzaniem i dobrą wentylacją obwodową
przecież nie przyjedzie firma i nie zdemontuje drzwi nie osadzi ich we wnęce którą musiałaby wykuć i co najważniejsze nie rozciągnie drzwi pod większy wymiar, tak więc pomimo wad monterskich drzwi będą stały jak stoją bez podwaliny termicznej z przemarzaniem i dobrą wentylacją obwodową
Nie wiem, jaki to wykonawca ale tam gdzie ja zamawiałem nie miałoby to racji bytu. U nas profeska montaż, wszystkie okna dobrze osadzone. Ekipa sprawnie wymieniła stare okna na nowe, czyściutko żadnych rys też nie miałem. Zamawiane u partnera Oknoplast w moim mieście.
-
stephaniebrown
- Początkujący

Może powinienem zajrzeć do Oknoplastu, tak jak mówiłeś. Skraca to czas poszukiwania dostawcy i pozwala uniknąć późniejszych reklamacji.
wordle
wordle
-
sizzlepole
- Początkujący

Nie znam artysty, ale sposób zamawiania jest nieprawidłowy. Wszystkie okna są prawidłowo zamontowane, posiadamy wykwalifikowaną kadrę montażową. Może poszukam Oknoplastu, tak jak sugerowałeś.
word wipe
word wipe