Co na taras
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Co na taras
Witam
Posiadam 12 m.kw. tarasu w bloku na 5 piętrze. Podłoże tarasu wyczyściłem z ziemi i położyłem na niej agrowłóknine. Wokół tarasu chciałbym mieć kamień ozdobny otoczak 22-40mm a w środku w kwadracie 320 x 320 cm chce położyć płytki tarasowe. Pytanie moje jest takie czy wystarczy pod te płytki wysypać trochę żwiru i położyć na nim te płytki (podłoże nie jest idealnie płaskie) i będą one równo stykać się ze sobą czy trzeba jakoś inaczej zagospodarować to podłoże (wylewka betonowa nie wchodzi w grę). Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam
Posiadam 12 m.kw. tarasu w bloku na 5 piętrze. Podłoże tarasu wyczyściłem z ziemi i położyłem na niej agrowłóknine. Wokół tarasu chciałbym mieć kamień ozdobny otoczak 22-40mm a w środku w kwadracie 320 x 320 cm chce położyć płytki tarasowe. Pytanie moje jest takie czy wystarczy pod te płytki wysypać trochę żwiru i położyć na nim te płytki (podłoże nie jest idealnie płaskie) i będą one równo stykać się ze sobą czy trzeba jakoś inaczej zagospodarować to podłoże (wylewka betonowa nie wchodzi w grę). Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam
Re: Co na taras
Wylewka moim zdaniem rozwiązuje problem z wszelkimi nierównościami, jeżeli położysz je na samym żwirku to raczej nie będzie to trwałym rozwiązanie. Wybrałeś już konkretny wzór i model płytek?
Wzoru jeszcze nie wybrałem. Z racji ze jest to 5 piętro w bloku, to taras ma swoje ograniczenia wytrzymałościowe, a poza tym może kiedyś będę chciał zmienić na coś innego i nie mam ochoty skuwac betonu. Dlatego wylewka nie wchodzi w gre
karat5 pisze:Witam
jacuzzi
Dobra jakość i świetny wygląd będziesz miał bez wątpienia jak zdecydujesz się na ofertę Tardex WPC firma z doświadczeniem, obsługuje klientów z całego kraju więc z dostawą do wybranego miejsca także nie będzie problemu.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Sprawdź także ofertę firmy dekarskiej szczelnytaras.pl. Oferują m.in. membranę tarasową eksponowaną GT, płytki betonowe na stopkach plastikowych oraz pokrycie kamieniem dekoracyjnym. Korzystałem z ich usług w ubiegłym roku i jestem bardzo zadowolony z efektu. Taras wygląda teraz nowocześnie i estetycznie.
-
teresa.oros
- Zainteresowany

U siebie na tarasie postanowiłam zainstalować zadaszenie, takie jak tutaj
możecie zobaczyć., Wybrałam stylowe i nowoczesne, takie które pasuje mi do mebli jakie mam. Powiem że nie spodziewałam się że będzie to tak praktyczne, jest na pilota, automatyczne, składane. Super sprawa.
-
Kasprowicz
- Aktywny

Deski elewacyjne i tarasowe w ofercie ma Import Group, więc jak będziesz szukał kompozytowych propozycji to wydaje mi się, że warto będzie do nich zajrzeć. Tak naprawdę firma nie tylko ma świetne deski pod kątem jakości, ale również bardzo dobre ceny więc to również dobra opcja z tego powodu.
A wiesz co konkretnie chcesz?
A możesz trochę jaśniej to sformułowaćkarat5 pisze: Pytanie moje jest takie czy wystarczy pod te płytki wysypać trochę żwiru i położyć na nim te płytki (podłoże nie jest idealnie płaskie) i będą one równo stykać się ze sobą czy trzeba jakoś inaczej zagospodarować to podłoże (wylewka betonowa nie wchodzi w grę). Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam
Bo pierwsza rzecz, jaką sobie wyobrażam po przeczytaniu tego fragmentu, to płytki bezpośrednio na żwirze, które przesuwają się przy każdym dotknięciu - nie jestem specjalistą i budowlańcem, ale wydaje mi się, że te płytki wymagają jakiegoś łączenia i wyrównania. Kleju, cementu
Chyba że chcesz zrobić trochę tak, jak niektóre chodniki - naprawdę drobniutki żwirek, gruba kostka (czy tam płyta) i dobijanie młotkiem
Cześć! Deski tarasowe możesz zamówić u WoodMarket . Firma jest solidna, terminowa i ma produkty najwyższej jakości. Wejdź sobie na ich stronę, bo mają wiele rodzajów, od drewna sosnowego, przez egzotyczne aż po tradycyjne kompozytowe. Mimo, że naturalne drewno trzeba malować co roku, to i tak je wolę niż kompozyt, który się nagrzewa - to takie moje osobiste spostrzeżenie
-
Mateusz343242
- Początkujący

Na taras polecam deski tarasowe drewniane oraz kompozytowe od firmy Global Biznes. Firma oferuje szeroki wybór wysokiej jakości desek, które idealnie sprawdzą się w ogrodzie lub na tarasie. Można wybierać spośród różnych rodzajów drewna, takich jak deski z modrzewia syberyjskiego czy egzotyczne, a także desek kompozytowych, które łączą estetykę drewna z trwałością materiałów sztucznych.