Jaki piec wybrać
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Jaki piec wybrać
Witam wszystkich.
Czy ktoś może mi poradzić jaki piec gazowy wybrać
mam propozycję dwóch
Junkers Creapur 14
Isotwin Condens 24/30B
Takie proponuje mi montażysta
Z serwisem nie ma problemu do obydwu dostępny
Mieszkanie 120 m całość podłogówka, dwie łazienki , dwie osoby, kotłownia po przeciwnej stronie niż kuchnia wiec jest spora odległość. Nie wiem na który się zdecydować , może na żaden z powyższych.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki
M
Czy ktoś może mi poradzić jaki piec gazowy wybrać
mam propozycję dwóch
Junkers Creapur 14
Isotwin Condens 24/30B
Takie proponuje mi montażysta
Z serwisem nie ma problemu do obydwu dostępny
Mieszkanie 120 m całość podłogówka, dwie łazienki , dwie osoby, kotłownia po przeciwnej stronie niż kuchnia wiec jest spora odległość. Nie wiem na który się zdecydować , może na żaden z powyższych.
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki
M
Re: Jaki piec wybrać
120m2 i gaz a po jaką cholerę? Bierz pompę ciepła zapłacisz niewiele więcej ale rachunkach za ogrzewanie zapłacisz tylko 1/3 ceny gazu.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Teraz piece gazowe są w róznych modelach. Na taka powierzchnie polecałby chociazby vitodensa. W Levadzie nam doradzili taki przy bardzo zblizonym metrażu. Piec ustawiłem w łazience, a własciwie powiesilem na scianie bo jest niewielkich rozmiarów. Fajny, zgrabny piecyk
-
Konsultant Viessmann
- Superużytkownik

Jeżeli masz jakieś pytania odnośnie polecanych Vitodensów, czy też naszych pomp ciepła to chętnie odpowiem.
Z dala od Vieśśmana ściemniacze niesamowici. Każą płacić za gwarancję 60 zł/mc kiedy wszędzie producenci dają 24 miesiące gwarancji przynajmniej, a Vieśśman każe sobie płacić za gwarancję 60 zł/mc.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
-
Scolfields
- Początkujący

tylko de dietrich. reszta jest średnia :/