Beton architektoniczny na ściany. Jaki wybrać ? Opinie i porady.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Webarchitekci
- Aktywny

Re: Beton architektoniczny na ściany. Jaki wybrać ? Opinie i porady.
Beton architektoniczny Luxum bez szkodliwych sztucznych włókien, bez LZO, z atestem PZH i certyfikatem CE oraz szybkim systemem montażu na klej.
Na zdjęciach płyty betonowe w wersji INDUSTRIAL. Warto poszukać betonu Luxum.
Na zdjęciach płyty betonowe w wersji INDUSTRIAL. Warto poszukać betonu Luxum.
-
Webarchitekci
- Aktywny

Luksusowy beton architektoniczny od Luxum.
Tym razem w unikalnym kolorze COR-TEN, uzyskanym dzięki specjalnemu wytrawianiu powierzchni.
Szukaj na luxum. pl
Tym razem w unikalnym kolorze COR-TEN, uzyskanym dzięki specjalnemu wytrawianiu powierzchni.
Szukaj na luxum. pl
Bardzo ładne zdjęcia. Ja także zamówiłem cienkie płyty z betonu do salonu od firmy beton-architektoniczny.pl. Dodają pomieszczeniu modnego i nowoczesnego wyglądu. Jestem z nich bardzo zadowolony.
Postaw na surowe, oryginalne piękno betonu architektonicznego i stwórz swój wymarzony projekt wnętrza!

-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Szanowni Państwo,
Warto również zastanowić się nad wykorzystaniem tynku mineralnego Magnat Beton Style, który bez problemów można aplikować na różnego rodzaju podłoża – bez konieczności angażowania do tego fachowca. Tynk doskonale imituje surowy beton – wraz z jego kolorystyką, strukturą, wżerami, ubytkami oraz możliwym do wykonania efektem deskowania. Jego zalety to także łatwość aplikacji i obróbki, dobra przyczepność do podłoża oraz wydajność.
Warto również zastanowić się nad wykorzystaniem tynku mineralnego Magnat Beton Style, który bez problemów można aplikować na różnego rodzaju podłoża – bez konieczności angażowania do tego fachowca. Tynk doskonale imituje surowy beton – wraz z jego kolorystyką, strukturą, wżerami, ubytkami oraz możliwym do wykonania efektem deskowania. Jego zalety to także łatwość aplikacji i obróbki, dobra przyczepność do podłoża oraz wydajność.
Pierwsze doświadczenie z betonem było straszne. Jest to bardzo kruchy materiał i trzeba wiedzieć jak się z nim obchodzić i jak go przyklejać. Nie zrezygnowałem z betonu ponieważ i mnie i mojej żonie bardzo się podoba jednak sam się za to nie brałem po raz kolejny tylko wynajeliśmy fachowca.
Szczerze mogę polecić
Takie płyty to opłacalny zakup na wieele lat 
Mi się podoba aczkolwiek nie wiem czy zdecydowałabym się na ścianie na położenie całego betonu architektonicznego. Rozwiazanie to jest drogie, nawet orientowałam się trochę w temacie. Co poza tym robić kiedy to wyjdzie z mody? Zdecydowanie trudniej jest zrezygnować z betonu na scianie niż na przykład z tapety, która ten beton imituje.Z tego względu zdecydowaliśmy się na położenie takiej tapety:

-
nietoperek
- Zainteresowany

Ja w jednym pomieszczeniu położyłem tynk modelowany TSS05. Efekt betonu. Polecam, bo efekt ładny i trwały, a łatwość aplikacji duża. Bez żadnych problemów sobie poradziłem, choć jestem totalnym amatorem. Wszystko jest w necie i instrukcji
kalendarz i klepsydra