Witam ,
postanowiłem pomalować swoją pierwszą ściane w życiu nałożyłem gładź GIPSAR UNI
jedną warstwe i zeszlifowałem widziałem ,że w niektórych miejscach zostały placki z starego podłoża nie przejmująć się tym zbytnio położyłem UNI GRUNT ATLAS co się okazało owe placki stały się bardziej widoczne i powychodziły nowe ( tak jakby grunt zmył jakąś część gipsu) .Pomalowałem ściane farbą lateksową DULUX i wyszła MASAKRA !!! plamy się przebijają !! farba nie pokryła dobrze jestem załamany tyle pracy w to włożyłem a tu takie coś . pomalowałem jeszcze raz minimalnie lepiej . Teraz poprawiam tylko tam gdzie te placki ale już chyba 5 raz i dalej coś tam przenika a w ych miejscach gdze była zaprawa murarska to najgorzej widać.
Prosze pomóżcie ! co robić ? w różnych sklepach różnie mówią jeden ,że zrobić na to grunt i pomalować jeszcze raz ,jeden ,że od nowa gładź ale co z zdrapniem tej nowej farby ? a jeszcze inny móił aby dolać do tej farby gruntu i malnąć .
Za wszelką pomoc serdecznie dziękuje
pozdrawiam
Ściany--> POMOCY !!
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Gipsar UNI to bardzo miękka gładź. Siatką 220 można w 5 minut wytrzeć 3 mm szpachli a siatka będzie jak nowa. Moja propozycja jest taka: Kup 1 kg AkrylPutz. Zaszpachluj miejsca w których przebija ci farba. Zeszlifuj (to jest twarda szpachla), zagruntuj i pomaluj te miejsca. Być może konieczne będzie pomalowanie całości jeszcze raz dla wyrównania odcienia po "plamach".
Pozdrawiam
PS. Jak robiłem swój pokój układałem najpierw dość grubo UNI, lekko przetarłem i potem jeszcze raz lub dwa AkrylPutzem. Jak się do tego przyłoży to wyszło całkiem całkiem.
RADA: Jak wyrównujesz lub szpachlujesz miejsca po pomalowaniu ściany, szpachluj właśnie AkrylPutzem. Farba po wyschnięciu jest znacznie twardsza od gładzi.
Pozdrawiam
PS. Jak robiłem swój pokój układałem najpierw dość grubo UNI, lekko przetarłem i potem jeszcze raz lub dwa AkrylPutzem. Jak się do tego przyłoży to wyszło całkiem całkiem.
RADA: Jak wyrównujesz lub szpachlujesz miejsca po pomalowaniu ściany, szpachluj właśnie AkrylPutzem. Farba po wyschnięciu jest znacznie twardsza od gładzi.
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji
Witam ponownie !
W więc zrobiłem tak jak radziliśćie i nałożyłem jeszczer az szpalchle tylko "AKRYLPUTZ" ZUŻYŁEM CHYBA 4 WIELKIE KIBLE ! zeszlifowałem no i teraz pytanie :
Po zeszlifowaniu w niektórych miejcach przebija farba i jestem niemal tego pewien ,że jak zgruntuje ściany przed malowaniem przebicia będą bardziej widoczne . Malować będe tą samą farbą ,która przebija czy jak pomaluje wszystko będą plamy ? Czy musze dalej nakładać szpachle na przebicia ? Bardzo prosze o jak najszybszą odpowiedź
Dziękuje i pozdrawiam
W więc zrobiłem tak jak radziliśćie i nałożyłem jeszczer az szpalchle tylko "AKRYLPUTZ" ZUŻYŁEM CHYBA 4 WIELKIE KIBLE ! zeszlifowałem no i teraz pytanie :
Po zeszlifowaniu w niektórych miejcach przebija farba i jestem niemal tego pewien ,że jak zgruntuje ściany przed malowaniem przebicia będą bardziej widoczne . Malować będe tą samą farbą ,która przebija czy jak pomaluje wszystko będą plamy ? Czy musze dalej nakładać szpachle na przebicia ? Bardzo prosze o jak najszybszą odpowiedź
Dziękuje i pozdrawiam