Tynki wewnętrzne - tradycyjne czy gotowa zaprawa
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Tynki wewnętrzne - tradycyjne czy gotowa zaprawa
A z jakiej firmy korzystasz? moi rodzice zainteresowali się tą http://www.welta.pl/ i tak szukam o niej informacji w sieci... ktoś coś słyszał?
-
Zdzislaw70
- Początkujący

A czy ktoś mógłby polecić jakiegoś zaufanego dystrybutora kruszyw pod zaprawę? Najlepiej na Dolnym Śląsku, albo Opolszczyźnie.
Hej,
Też miałem takie problemy, ale jest to opisane w necie, głównie tutaj znalazłem dużo informacji: http://picas.budujnaturalnie.pl/

Też miałem takie problemy, ale jest to opisane w necie, głównie tutaj znalazłem dużo informacji: http://picas.budujnaturalnie.pl/
Miałem ten sam dylemat. Wybrałem tynk Gipsowy Diamand, czyli twardy. Jestem bardzo zadowolony. Ale z drugiej strony wszystko zależy od fachowców. Co do plusów i minusów to poczytaj sobie.
Oczywisćie duże znaczenie ma również ekipa oraz to w jakiej formie te tynki się kładzie. Polecam na pewno położenie tynków przy pomocy agregatu. Jest szybsze jak rownież daje znacznie lepsze efekty estetyczne.
Oczywisćie duże znaczenie ma również ekipa oraz to w jakiej formie te tynki się kładzie. Polecam na pewno położenie tynków przy pomocy agregatu. Jest szybsze jak rownież daje znacznie lepsze efekty estetyczne.
A ja wybrałem gipsowe z takiego względu ze maja strukturę praktycznie odrazu do malowania, w razie naprawy ściany nie widać śladu, odpada koszt gładzi, a argumenty typu dziury w ścianach bo łatwiej uszkodzić do mnie nie przemawiają, nie przemawia do mnie też fakt o oddcyhaniu ścian otynkowanych CW a potem malowanych lateksowymi farbami.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2021, 12:48 przez budek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiecie ja jak budowałem swoje gniazdko dla siebie i rodziny to korzystałem z takiego bloga www.mgprojekt.com.pl/blog ... Odpowiedział on na wiele moich pytań dot. budowy domu. Sądzę, że o takich tynkach również przeczytacie. Ten blog bardzo mi pomógł...
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
oprócz tynków gipsowych, dużą popularnością cieszą się również gładzie. Pozwalają one na uzyskanie równych i gładkich ścian. Rekomenduję zastosować gładź szpachlową Śnieżka Acryl-Putz® ST10 Start. Jej zalety to: wydajność, łatwość urobienia i aplikacji, dobra przyczepność do podłoża oraz długi czas obróbki. ST10 Start jest śnieżnobiała, a to przekłada się na późniejszy brak problemów podczas malowania.
oprócz tynków gipsowych, dużą popularnością cieszą się również gładzie. Pozwalają one na uzyskanie równych i gładkich ścian. Rekomenduję zastosować gładź szpachlową Śnieżka Acryl-Putz® ST10 Start. Jej zalety to: wydajność, łatwość urobienia i aplikacji, dobra przyczepność do podłoża oraz długi czas obróbki. ST10 Start jest śnieżnobiała, a to przekłada się na późniejszy brak problemów podczas malowania.
Ja u siebie robię gipsowe, taniej, lepiej oddychają a i obróbka łatwiejsza... Jak się dziura zrobi to szpachla i naprawione