Osuszanie budynków- co radzicie ?
-
szmeraczka
- Aktywny

Osuszanie budynków- co radzicie ?
Cześć. Proszę o pomoc I poradę jak osuszyć piwnice po zalaniu. Woda stała dość długo I niestety mury mocno ją naciągneły.
Re: Osuszanie budynków- co radzicie ?
Osuszanie budynków można zrobić z wykorzystaniem tzw. mikrofali (działa to tak samo jak mikrofalówka w kuchni), są też metody iniekcyjne gdzie do murów wprowadza się specjalne środki które pochłaniają wilgoć, czy coś w tym stylu...
Temat osuszania budynków jest szeroki i najlepiej dobrze zapoznać się z różnymi metodami zanim z której skorzystamy. Fajnie porady można znaleźć na stronie http://www.e-izolacje.pl/artykuly/osusz ... dynkow-392
Ja z doświadczenie radzę profesjonalna firmę która się tym zajmie. Kupiliśmy dom od dewelopera, a że trzeba było się szybko wprowadzić skorzystaliśmy z usług jednej z firm. Polecam Osuszanie budynków z firmą Wysusz Dom z Ozorkowa.
Najlepiej zrobisz, jak zatrudnisz do tego jakąś profesjonalna firmę. Bo niestety ale samemu można próbować na wiele sposobów zająć się osuszaniem budynku ale może to byc bardzo cięzkie,
Według mnie najlepszym rozwiazaniem będzie firma osuszająca. Jaką jest Optimal, tylko tutaj masz darmową wycenę szkód oraz napraw i osuszania, po za tym cechuje ich niebywała dokładność i szybkosć w realizacji usług. Na pewno będziesz bardzo zadowolony.
-
krzyszof_p
- Początkujący

Witam, ja osobiście miałem duży problem z wilgocią w domu po zalaniu i próbowałem na początku wysuszyć centralnym ogrzewaniem a później piecykami elektrycznymi i wszystko to było daremne. Po jakimś czasie skorzystałem z usług jednej z firm osuszania w Krakowie która profesjonalnie podeszła do tematu. Najpierw Pan który ze mną rozmawiał uświadomił mi że podgrzewanie wilgoci w domu nic mi nie da ponieważ wilgoć nie wyjdzie sama z domu tylko przeniesie się w inne miejsce. Po czym zaproponował mi osuszacze powietrza dużej wydajności które wspomagane są nagrzewnicami. Do przyjeździe firmy która ustawiła osuszacze w odpowiednich miejscach i nagrzewnic bardzo szybko było widać efekty. Wilgoć znikała ze ścian a ja z uśmiechem na twarzy opróżniałem pojemniki z wodą do których skraplała się woda ze ścian. Tylko w taki sposób można pozbyć się wilgoci. Polecam wynająć firmę która się tym zajmuje lub ewentualnie wypożyczyć sobie osuszacz i na własną rękę osuszać pomieszczenia. Ważne też by pozamykać wnikanie świeżego powietrza zewnątrz gdyż później osuszamy powietrze zewnątrz. Warto doradzić się chodź by nawet telefonicznie z taką firmą gdyż mają oni duże doświadczenie w pozbywaniu się wilgoci. Pozdrawiam
-
robert7979
- Początkujący

- Kontakt:
Poszukaj w swojej okolicy firmy która oferuje takie usługi
Ja z własnego doświadczenia mogę polecić wypożyczalnię osuszaczy Szaniec, działającą na terenie całego kraju. Wypożyczalnia ta posiada w swojej ofercie osuszacze adsorpcyjne i kondensacyjne.
Miałem podobny problem w domu rodziców, pękł zawór od ogrzewania i zalało cały pokój. Samemu nie było szans tego osuszyć, jeszcze żeby to było latem można by próbować a to było późną jesienią. Skorzystaliśmy z usług firmy z Białegostoku która szybko sobie poradziła.
- quinten.botsford
- Początkujący

Na pewno na własną rękę nie powinno się osuszać budynku.
-
budującakobieta
- Aktywny

Dokładnie! Dlatego jak masz taki duży problem z wilgocią, to tylko firma osuszająca lub samodzielne wypożyczenie osuszaczy i wentylatorów. Moja rada - OSUSZ.plkrzyszof_p pisze:Witam, ja osobiście miałem duży problem z wilgocią w domu po zalaniu i próbowałem na początku wysuszyć centralnym ogrzewaniem a później piecykami elektrycznymi i wszystko to było daremne. Po jakimś czasie skorzystałem z usług jednej z firm osuszania w Krakowie która profesjonalnie podeszła do tematu. Najpierw Pan który ze mną rozmawiał uświadomił mi że podgrzewanie wilgoci w domu nic mi nie da ponieważ wilgoć nie wyjdzie sama z domu tylko przeniesie się w inne miejsce.
-
mt-osuszanie
- Początkujący

nie zawsze wystarczy wstawić osuszacz z olx, czasami warto jest porozmawiać z prawdziwym fachowcem w tym temacie, bo są różne metody.
-
michal3345
- Początkujący

Jeżeli chodzi o osuszanie mieszkań to mogę śmiało polecić firmę termoeco z okolic Bydgoszczymonka99 pisze: 23 wrz 2019, 14:48 Najlepiej zrobisz, jak zatrudnisz do tego jakąś profesjonalna firmę. Bo niestety ale samemu można próbować na wiele sposobów zająć się osuszaniem budynku ale może to byc bardzo cięzkie,
-
slicemasternett
- Początkujący

„Dobrze poruszony temat osuszania – wilgoć to poważny problem, a skuteczne suszenie ścian ma kluczowe znaczenie dla trwałości budynku.