Szklane schody
Szklane schody
Witam.
Mieliście kiedyś w swoim domu schody szklane? Czy takie schody są dobrym rozwiązaniem? Jak o nie się dba? Widziałam w jednym z katalogów takie szklane schody, no ale nie wiem czy będą one bezpieczne.
Mieliście kiedyś w swoim domu schody szklane? Czy takie schody są dobrym rozwiązaniem? Jak o nie się dba? Widziałam w jednym z katalogów takie szklane schody, no ale nie wiem czy będą one bezpieczne.
-
AleGosciu123
- Początkujący

Re: Szklane schody
Takie szklane schody są raczej średnim rozwiązaniem, jeśli chodzi o ich czyszczenie. Na Twoim miejscu zastanowiłabym się bardziej nad szklanymi drzwiami, sama takie mam i jestem bardzo zadowolona.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szklane schody sprawiają wrażenie bardzo lekkich a pięknie wykonane mogą stanowić niewątpliwą ozdobę wnętrza
-
MariuszMarcz
- Zainteresowany

Sztosik są takie schody ale w sumie to też widziałem takie tylko na zdjęciach 
Długi czas chodziły za mną takie schody ale ostatecznie drewno wzięło górę, co do utrzymania jak ktoś widziałem pytam to myślę, że jest jak ze wszystkim. Jak to mawiają: "jak dbasz tak masz" 
Od razu zastosowałbym właśnie jakąś ciekawą dekorację ścian, żeby nic się nie brudziło. Spiszą się płytki klinkierowe z King Klinker. Jest kilka kolekcji, można coś dla siebie wybrać
-
Patrycja267
- Aktywny

Oj szklane schody mogą prezentować się niewątpliwie pięknie!
Jednak myślę, że to rozwiązanie dla odważnych i dla tych, którzy swoje wnętrza urządzają w nowoczesnym stylu. Szkło to wspaniały materiał i pewnie zdecydowałabym się na wybór takiej opcji, ale po wcześniejszych konsultacjach ze specjalistami. Już niejednokrotnie korzystałam z rad pracowników Rk-glass z Dębicy. Myślę, że tym razem także przedstawiliby mi plusy i minusy takiego rozwiązania, a może nawet mogłabym liczyć na wykonanie takiej realizacji 
Zdecydowanie nie, drewno ma swój urok!