Meble do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Meble do salonu
Macie u siebie w salonie białe meble?
Jeśli szukasz ciekawych mebli wypoczynkowych do salonu, zajrzyj do Puszmana
Ten producent ma naprawdę ciekawe modele sof, które z powodzeniem będą pasowały do wnętrz urządzonych w rozmaitych stylach 
-
BartekKowalski
- Aktywny

Nigdy nie słyszałem o tym sklepię. Sprawdzę później 
-
Lempartka13
- Początkujący

Ja mam ze sklepu internetowego Meble24 - super ekskluzywne i wytrzymałe stoły, mam mój już 3 lata i super, żadnych zniszczeń. inne meble pewnie tak samo.
)

Moim zdaniem nie opłaca się wybierać mebli ze sklepów typu ikea, bo są robione tak bardzo na masówkę, że bardzo ciężko jest dostać coś, co wytrzyma trochę dłużej niż okres gwarancyjny. Polecam wybrać się do porządnego salonu meblowego albo zrobić sobie własny projekt. Niestety jest to dość kosztowne.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2020, 19:00 przez Administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
wyczywam reklame w poście ;p hahah ;p
Ostatnio zmieniony 11 sty 2021, 10:35 przez dachotek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
marzena222
- Zainteresowany

Jasne, że ikea to masówka, chociaż nic nie mam do tych mebli. Sami jednak nie zdecydowaliśmy sie na zakup u nich, bo szukaliśmy czegoś bardziej oryginalnego. Wybraliśmy sie do showroomu na polinezyjskiej u nas w Warszawie i bardzo spodobały sie nam meble scandicsofa. Jakość, wygoda, wspaniały design, no naprawdę byliśmy pod ogromnym wrażeniem. Potem weszłam na stronę i tam dopiero okazało się jak ogromny mają wybór. Kupiliśmy łóżko do sypialni, a do salonu sofę, fotel i dwie fajne duże pufy. Uważam, że te meble posłużą nam i to bardzo długo.
marzena222
A myślicie, że uchwyty, zawiasy i inne dodatki do szafek w sklepach innych niże Ikea są lepsze? Nawet przy zakupie szafek za dwa razy taką cenę nie dostaniecie takich części lepszych, czy trwalszych. Ja z tego sklepu widziałem już nie raz meble które wytrzymują po kilka lat a nawet dłużej. Problem jest w prawidłowym ich montażu i regulacji. Nawet najlepsze szafki jak zostaną źle zmontowane i wyregulowane to szybko będą z nimi problemy.
Moim zdaniem nie kupisz lepszych mebli w takiej cenie w innym sklepie.
Ja kiedyś kupiłam komodę do przedpokoju z jednego z takich sklepów jak polecacie i jak przyszła i mąż ją zobaczył to chciał ją od razu wyrzucić jak zaczął skręcać. A była mocno polecana ;/ Stała na podłodze wypoziomowanej a ciężko było w niej ustawić prawidłowo drzwiczki. Co więcej płyta z której była zrobiona była tak słaba że przy wkręcaniu śrub trzeba było bardzo uważać żeby jej nie uszkodzić, a kosztowała drożej i wydawało się że na zdjęciach taka solidna ;/
Moim zdaniem nie kupisz lepszych mebli w takiej cenie w innym sklepie.
Ja kiedyś kupiłam komodę do przedpokoju z jednego z takich sklepów jak polecacie i jak przyszła i mąż ją zobaczył to chciał ją od razu wyrzucić jak zaczął skręcać. A była mocno polecana ;/ Stała na podłodze wypoziomowanej a ciężko było w niej ustawić prawidłowo drzwiczki. Co więcej płyta z której była zrobiona była tak słaba że przy wkręcaniu śrub trzeba było bardzo uważać żeby jej nie uszkodzić, a kosztowała drożej i wydawało się że na zdjęciach taka solidna ;/
Ikea nie jest zła ale faktycznie z jakością ich mebli nie jest najlepiej. Woleliśmy nie ryzykować i ponownie wybraliśmy slf24.pl. Znamy już ich meble i wiedzieliśmy, że śmiało można kupować. Jest tu jakość, wygląd i solidność. Kolejna sprawa to ceny, o które zawsze każdy tak krzyczy. Nie widzę żadnej róznicy, a nawet powiem, że płaciliśmy trochę mniej.
iza72
U mnie dobrze sprawdzają się meble do salonu z mirjan24. Warte polecenia z uwagi na cenę i gwarancję.
-
Lempartka13
- Początkujący

U mnie świetnie sprawdzają się meble tego typu. Są piękne i solidnie wykonane.

Sporo mebli jest które utrzymywane są w nowoczesnym stylu więc jeśli chcesz się zdecydować na coś minimalistycznego to możliwe, że taki styl będzie dobrą opcją.
Co do oferty [...], ktoś o nich tutaj pytał, jak dla mnie sklep w porządku. Mają meble z wielu firm, zamawiałem i dość szybko realizują zamówienia nawet jeśli w grę wchodzą tapicerowane meble więc pod tym kątem dla nich plus. Mam wrażenie, że jeśli chodzi o te ich meble to faktycznie taki wybór w dużej mierze dla tych, którzy lubią nowoczesną stylistykę. Choć oferta stale się poszerza.
-
Budujemydom2024
- Początkujący

Jeżeli chodzi o stół to ja swój zamawiałem pod wymiar. Chcieliśmy lite drewno w połączniu z czarną żywicą.
-
karolinetete12
- Początkujący

Również polecam drewniane stoły, mamy taki jeden i jestem bardzo zadowolona z zakupu. Do tego firma w której zamawialiśmy zrobiła nam stół na wymiar by dopasować go idealnie do naszego wnętrza.