kocioł red Q eko duo

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

warmiak
Początkujący
Początkujący

kocioł red Q eko duo

Post autor: warmiak »

Witam .
Mam dom po remoncie 2 piętrowy z lat 70 ocieplony o pow. 180 mkw mam instalacje gazową 5 cio letnią z kotłem saunier duval (niedzwiedź) wszysto było dobrze do momentu kiedy gazownia zaczęła szaleć z cenami gazu i rachunki w górę a i jakość gazu się pogorszyła czyli płomyk zółtawo-czerwony pewnie z domieszką azotu .Zostawiłem sobie stary komin dymny więc mogę sie podlączyć z drugim kotłem rozmawiałem z instalatorem i nie ma problemu .Muszę wybrać tylko kocioł myślę o kotle heiztechnik Q red duo heiztechnik.pl/qekoduo.html .Czy ktoś zna ten kocioł ,jak to się sprawuje ,jak kosztuje eksplatacja itd czy może jakąś alternatywę do niego ???.

TeCe
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: TeCe »

Wydaje mi się, że w przypadku takich firm trzeba szukać użytkowników, zobaczyć jak to działa, spytać czy są zadowoleni, ile spalają opału na sezon itd. Mam na myśli bezpośredni kontakt. Albo kupować coś pewnego - dużego producenta o ogólnokrajowym zasięgu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”