Mieszkanie na ostatnim piętrze z tarasem.

Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

bhx
Początkujący
Początkujący

Mieszkanie na ostatnim piętrze z tarasem.

Post autor: bhx »

Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na ostatnim piętrze z tarasem. Znalazłem jedno fajne ale zastanawiają mnie dwie sprawy.

1. Czy taki stropodach nie przecieka? Może pytanie wydawać się głupie, ale widziałem już wiele fuszerek od polskich developerów. Wiadomo nowe to nie będzie raczej przeciekało, ale co z czasem? Plusem by było to, ze bym nie słyszał sąsiadów z góry, ale co w przypadku ogromnej ulewy, lub burzy? też nie słychać jakoś bardzo?
2. Taras jest odsłonięty i w przypadku deszczu na pewno jest odwodnienie, do rynien, ale co w zimie gdyby była taka jak dawniej tzn. śnieg na metr? Jak usuwa się taki śnieg z tarasu? Jest podgrzewany(Widziałem takie rozwiązania w Monachium), czy moim obowiązkiem jest go usunąć np. łopatą? Wiem, to pytanie do developera, ale pytam jak to wygląda w waszych przypadkach jeżeli ktoś ma duży, niezadaszony taras.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrody, balkony i tarasy”