Prezent na parapetówkę - co kupić na nowe mieszkanie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Prezent na parapetówkę - co kupić na nowe mieszkanie?
A nie lepiej po prostu zapytać? Lub zrobić zrzutkę i kupić jedną porządną rzecz? Ostatnio idąc na parapetówkę do znajomych zrzuciliśmy się na ekspres do kawy i byli bardzo zadowoleni 
-
Krystianooo
- Początkujący

Ja już na kilka parapetówek na prezent kupiłem narzuty na łóżko i z tego co widzę, to wszyscy korzystają, więc myślę, że jest to trafiony i praktyczny prezent. Jeżeli kupisz porządną narzutę, to może posłużyć naprawdę długo, ja kupuję w estadi i jestem z nich zadowolony, znajomi też zachwalają
.
-
Mariolka22
- Początkujący

Razem z mężem dostaliśmy w prezencie Roombę na nowe mieszkanie od kilku znajomych. Osobiście z prezentu jestem zachwycona nie będę ukrywać, że taki pomocnik jest niezawodnym sprzętem w każdym domu.
No właśnie nie wiem czy dekoracje do mieszkania są dobrą opcja prezentową.... Szczególnie, że każdy ma inny gust oraz trudno jest się w niego wpasować.Dwa bardzo bezpieczne prezenty tutaj to alkohol oraz kwiaty. Tak wiec jeśli nie macie pomysłu to bedzie to dobra opcja Plus dodatkowo opakowanie czekoladek.
Jeśli jednak chcecie podarować coś spersonalizowanego, polecam zerknąć sobie na stronę Many Mornings, na stronie mozna kupić ciekawe skarpetki we wzory. Moim zdaniem będzie to bardziej praktyczna opcja.
Jeśli jednak chcecie podarować coś spersonalizowanego, polecam zerknąć sobie na stronę Many Mornings, na stronie mozna kupić ciekawe skarpetki we wzory. Moim zdaniem będzie to bardziej praktyczna opcja.
http://www.forumbudowlane.pl/
Moim zdaniem najlepsze są praktyczne prezenty. Szczególnie w takich momentach. Warto pomyśleć na przykład o takich bonach: https://www.facebook.com/japaPL/posts/3794795637199488 Na pewno Waszym najbliższym ulży, nie muszą dźwigać sterty kartonów i kombinować, jak przewieźć meble.
-
Kaśkakaśka
- Początkujący

Na parapetówkę proponuję zestaw ekologicznych świec zapachowych, które nie kopcą i nie wydzielają szkodliwych substancji. Takie świece można kupić w internecie. Widziałam też zestaw mydełek ręcznie robionych i wyjątkowe tace do serwowania.
Wiaderko /pojemnik na lód ( taki większy) i do niego powkładać przydatne rzeczy do domu ( papier toaletowy, zapałki , szczotka do kurzu , ręczniki, chohla do zupy, kostki do Wc i co tam jeszcze przyjdzie Tobie do głowy . Ładnie zapakować i myślę że gospodarze będą zadowoleni 
Ewentualnie bon do jakiegoś sklepu z ładnymi rzeczami do domu, dekoracjami.... Zerknij sobie do sklepu Domownia. Znajdziesz tam sporo takich ładnych dodatków.
Ewentualnie bon do jakiegoś sklepu z ładnymi rzeczami do domu, dekoracjami.... Zerknij sobie do sklepu Domownia. Znajdziesz tam sporo takich ładnych dodatków.
Z mojego doświadczenia wynika, że kieliszki do wina albo zestaw filiżanek to fajny pomysł, ale to zależy od preferencji danej osoby.
Osobiście dziś wybrałbym stylowe sztućce.
Aczkolwiek to już kwestia gustu
Osobiście dziś wybrałbym stylowe sztućce.
Aczkolwiek to już kwestia gustu
Najgorsze są nietrafione prezenty, chyba że wiesz co gospodarz lubi. Jak nie to proponuje kartę podarunkowa: do IKEA, Home&You itd. To naprawdę super prezent i każdy kupi co potrzebuje 
Jesli jednak koniecznie chcesz kupić coś materialnego, polecam zastanowić się nad ceramicznymi talerzykami. W Home and Passion dostaniesz pieknie dekorowane talerzyki, które można kupować na sztuki.

Jesli jednak koniecznie chcesz kupić coś materialnego, polecam zastanowić się nad ceramicznymi talerzykami. W Home and Passion dostaniesz pieknie dekorowane talerzyki, które można kupować na sztuki.

Ja lubię dawać różne eleganckie dodatki, których właściciele nowego mieszkania pewnie sami by nie kupili, bo z doświadczenia wiem, że dekorowanie to najczęściej najtrudniejsza część urządzania się.
W Warszawie na Górnośląskiej jest showroom galerii Casa mia, gdzie można znaleźć przepiękne, luksusowe dodatki do domu - ostatnio przyszłam na parapetówkę ze świecami zapachowymi kupionymi u nich i zrobiły one absolutny szał. Galeria ma swój sklep internetowy, więc polecam sobie zobaczyć, sprzedają małe dzieła sztuki, które idealnie nadają się na prezent.
-
emeraldlady
- Początkujący

Najfajniejszy prezent na parapetówkę to coś praktycznego, ale w fajnym opakowaniu, nie uważacie? To naprawdę miłe, gdy ktoś przykłada się do tego, by było nam miło, a nie tylko zamawia przez Internet i po kłopocie. No i fajnie, jeśli jest to ekologiczne opakowanie, które można potem znowu wykorzystać.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Zależy jaki masz budżet, ale zawsze przydatne i często żal samemu zainwestować to np. Porządny nóż/ noże, drewniana deska do krojenia (wielkość zależnie od budżetu), deska i nożyki do serów (są fajne prezentowe zestawy), dwa wielkie kielichy do wina (takie na romantyczną kolację), zwykły młynek do kawy (nawet jak mają to zawsze ten drugi przyda się do mielenia innych rzeczy niż kawa), kawa z wyższej półki, świeca z wyższej półki, alkohol z wyższej polki, miski szklane, pojemniki szklane z pokrywkami (fajne w ikei, ich nigdy dość),różne orzechy ładnie zapakowane, a jeśli znasz ich gust to Np jakieś ładne poduszki.
Dobry alkohol i nie mam na myśli flaszki czystej, czy najtańszego whiskacza. Do tego voucher do sklepu z wyposażeniem wnętrz, tylko porządnego sklepu. A dzieciakom po skarbonce.
Jeśli chcecie podarować coś eleganckiego ze szkła, polecam takie szklanki do whisky:

Świetne również do podawania drinków.
Jeśli chcecie podarować coś eleganckiego ze szkła, polecam takie szklanki do whisky:

Świetne również do podawania drinków.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2021, 10:03 przez Kayac, łącznie zmieniany 2 razy.
Myślę, ż na prezent na nowe mieszkanie dobry będzie szwajcarski scyzoryk victorino, jest to marka, której nikomu nie trzeba przedstawiać, warte uwagi są tez scyzoryki leatherman, scyzoryk victorinox workchamp i latarka maglite 3d led. 
Ja byłabym zadowolona z bonu. Nie lubię uszczęśliwiania na siłę, jeśli mówię że nic nie chce. Potem nie trafisz stylem do reszty, albo ogólnie czymś nietrafionym. Ja np nie piję wina bo nie mogę więc wszystkie akcesoria byłyby mi zbędne. Ok, deska do serów, ale deski do pizzy nie wykorzystałabym.
Tak samo nie lubię storczyków a zazwyczaj od kogoś dostaje się je na urodziny itd...
Jeśli już koniecznie chcecie kupic cos materialnego, polecam taka ziarnistą aromatyczną kawe:

Tak samo nie lubię storczyków a zazwyczaj od kogoś dostaje się je na urodziny itd...
Jeśli już koniecznie chcecie kupic cos materialnego, polecam taka ziarnistą aromatyczną kawe: