Wanna czy prysznic :)?
Re: Wanna czy prysznic :)?
A co powiecie na wannę narożną w niej też można sobie usiąść i wziąć prysznic bez konieczności nalewania wody do wanny.
Bardzo fajne wanny są w bokaro, mi się podobają takie właśnie proste campanula.
Ja osobiście również należę do zwolenników pryszniców
na nic innego bym go nie zamieniła.
Jak macie problem ze zdecydowaniem się, to ciekawym rozwiązaniem jest wanna z parawanem. Można sobie w niej poleżeć, a i sprawdza się, jeśli chcemy wziąć szybki prysznic.
Zgadzam się z Tobą całkowicie ale te wanny z hydromasażem mają jeszcze bardzo fajną funkcję a mianowicie bardzo dobrze w systemie dysz rosną grzyby i drobnoustroje. Pozdrawiam https://remont.lodz.pl/Czerniczka pisze:Wanna z hydromasażem to fajny pomysł, ale trzeba się zastanowić nad tym, jak często będzie się z niej korzystać, bo na co dzień prysznic sprawdza się znacznie lepiej. Nie każdy będzie się moczył przez godzinę w wodzie, codziennie, a szybki prysznic jest znacznie bardziej prawdopodobny i zapewnia większą oszczędność wody. Osobiście jestem za prysznicem albo wanną z zasłoną prysznicową, o ile nie masz dość miejsca na postawienie wanny i prysznica osobno.
Lepiej raz a dobrze.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Wybór często determinuje po prostu wielkość łazienki i możliwości projektowe.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Bardzo mi się spodobała wanna wolnostojąca
Super wygląda , myślę, że będzie pasować do naszej łazienki.
Super wygląda , myślę, że będzie pasować do naszej łazienki.-
lideropinii
- Superużytkownik

Wanny wolnostojące mają swój urok, ale do zamontowania takiej wanny musi być dość spora łazienka.
Dla mnie koniecznie wanna, dla partnera prysznic. Więc mamy oba 
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Jeśli decyzja wyboru pomiędzy wanną a prysznicem jest zbyt trudna, można mieć dwa w jednym. Parawan nawannowy lub zwykła zasłona prysznicowa mogą nadać wannie dodatkową funkcję - prysznica
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Musisz sama zastanowić się co będzie dla Ciebie wygodniejsze, w koncu to Twoja łazienka i Ty bedziesz z niej korzystała. Wanna jest super ale mimo wszystko praktyczniejszy jest prysznic przy szybkich kąpielach. Doceniłam to z rana, wcześniej miałam wannę a obecnie mam prysznic i jestem z niego bardziej zadowolona ( mam niewielką łazienkę tak wieec przy okazji zaoszczędziłam wiele miejsca w pomieszczeniu). Dzieciak w końcu podrośnie, a łazienka zostanie na długie lata. Tak więc dobrze ją zaprojektować porzadnie, tak aby potem nie załowac bo remontu nie przeprowadza sie co roku. Zerknij sobie na kabiny prysznicowe od Deante.
Jest to bardzo dobre wykonanie
Jest to bardzo dobre wykonanie
Ta wanna jest super i jest mega wygodna
Miałam prysznic a teraz sto razy wolę wannę.
Miałam prysznic a teraz sto razy wolę wannę.-
lideropinii
- Superużytkownik

Bardzo ładnie wygląda, zgrabnie, choć żeby jej walory wyeksponować dobrze jakby pomieszczenie było dość spore.
Niezależnie, czy zdecydujesz się na wannę, czy prysznic, pamiętaj, żeby zwrócić uwagę na ich wykończenie. Armatura może estetycznie dopełnić wyglądu całej łazienki, albo zupełnie go zmienić. Ze swojej strony polecam bardzo krakowskie KFA. Oferują naprawdę dobre jakościowo produkty, które uzupełnią łazienkę w każdym stylu. Dodatkowo są bardzo praktyczne i łatwo się je czyści, mówię z doświadczenia 
Można mieć wannę z prysznicem o ile zamontujemy do wanny parawan
Jest to bardzo dobry pomysł i fajnie to wygląda.