filtrowanie wody

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

szmeraczka
Aktywny
Aktywny

filtrowanie wody

Post autor: szmeraczka »

Witajcie! Mam problem z nowym mieszkaniem, a dokładniej z wodą. Jest wyjątkowo niesmaczna. Ponadto robi mi się od niej kamień w czajniku i na szklankach. Mam zamiar zafundować sobie filtr ale się zastanawiam jaki lepszy w formie dzbanka, czy może takie, które się montuje na rurach? Tutaj znalazłam duży wybór https://aquamelior.pl/k/filtry-do-wody- ... lter-logic , który byście polecili?

hydlub
Początkujący
Początkujący

Re: filtrowanie wody

Post autor: hydlub »

Te dzbanki filtrujące są do bani tak samo z resztą jak te filtry montowane na rurach. Nie ma sensu się w to bawić, 5 litrów wody mineralnej kosztuje w biedronce złoty coś tam. Ja do picia i gotowania kupuje baniaki 5 litrowe. :D

rannata
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: rannata »

A dlaczego niby są do bani? Po co w ogóle kupujesz wodę? Tańsza jest w kranie.

monikabert90
Aktywny
Aktywny

Post autor: monikabert90 »

Jeśli zdecydujesz się na dzbanek filtrujący do wody, to koniecznie przeczytaj sobie artykuł na stronie https://strefafiltrow.pl/blog/oryginaln ... ita-maxtra :) Dzięki niemu możesz sporo zaoszczędzić, bo jak się okazuje, do takich dzbanków nie trzeba kupować oryginalnych wkładów, gdyż zamienniki mają dokładnie takie samo działanie ;)

lucaskruszyna
Aktywny
Aktywny

Post autor: lucaskruszyna »

Ja ostatnio się przestawiłem na nową opcję jeśli chodzi o filtrowanie wody ze względu na to, że pojawił się dystrybutor filtrów Tapp Water w Polsce - filtrynakran.pl/. Już kiedyś za granicą się z nimi spotkałem i dla mnie to najlepsze rozwiązanie. Filtrowana woda leje się bezpośrednio z kranu więc nie ma zabawy z dzbankami czy innymi elementami. Wygoda tutaj jest kluczową sprawa, przy dzbankach takiej możliwości nie masz, trzeba zawsze na wodę czekać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”