Rolety rzymskie jako alternatywa dla firan?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Rolety rzymskie jako alternatywa dla firan?
TYLKO rolety rzymskie <3 zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia
są cudowne
-ich jedyną wadą jest cena bo faktycznie są sporo droższe od tradycyjnych firan jednak wyglądają ślicznie
Ważny jest również dobór odpowiedniej tkaniny. My mieliśmy pomoc biura projektowego przy aranżacji mieszkania, więc to oni dobierali nam tkaniny, dlatego wszystko wyszło pięknie, ale moja przyjaciółka dobierała tkaninę sama z pomocą Pani ze sklepu i już nie jest aż tak zadowolona bo tkanina okazała się bardzo gniotliwa. Tak czy siak zdecydowanie polecam !!
świetny pomysł
dla osób z południowej części Polski, polecam sobie sprawdzić ofertę firmy Wcieniu. 
-
lideropinii
- Superużytkownik

Ciekawa opcja, choć oczywiście musi być materiał dobrej jakości i dobrze dobrany do całości aranżacji.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Też posiadam rolety rzymskie i jestem zadowolony.
rolety rzymskie fajnie wygladaja, sa bardzo elegancke no i odchodzi problem z firanami i zaslonami bo przy roletach rzymskich ich nie potrzeba
Fajne wzory i materialy maja w firmie surma systemy oslon, ja z zona zastanawiam sie czy u nas w sypialni nie wymienic rolet dzien noc na rzymskie, co o tym myslicie? 
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Ja mam w swoim mieszkaniu rolety rzymskie i jestem zadowlona. Wyglądają bardzo ładnie, są dość ozdobne tak wiec mogłam zrezygnować z firanek i zasłon , ktorych za bardzo w swoim mieszkaniu nie chciałam. Mieszkanie jest tradycyjne tak wiec inne rozwiazania średnio mi pasowały. W sumie jeszcze podobają mi się żaluzje drewniane, ale postanowiłam ich sobie nie montować w całym mieszkaniu ( mam jedynie w łazienkach bo tam jest to najlepsza opcja faktycznie).
W swoim nowym domu właśnie takie rolety mam zamiar zastosować. Nigdy mi się nie podobały żadne zasłony, a rolety tego typu wyglądają naprawdę ciekawie. Mam tylko nadzieję, że skutecznie blokują dopływ promieni słonecznych.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Jak najbardziej tak, oczywiście warunek, dobry materiał i dobrze dobrany kolorystycznie i motywem.
Rolety są ok, ale nie w pojedynkę. Dla lepszego efektu warto połączyć je z tkaninami zasłonowymi. Będzie przytulniej we wnętrzu.
-
BartekKowalski
- Aktywny

Wydaje mi się, że to zupełnie inna forma osłony okiennej. Ja osobiście zdecydowanie wolę rolety.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Można to oczywiście połączyć, na przykład rolety, plus dekoracyjne zasłony z boku.
-
beata.lisek
- Zainteresowany

Mi trudno jest wyobrazić sobie salon lub sypialnię bez zasłon. Sprawiają, że pomieszczenie wydaje się przytulniejsze i dobrze jest zasłonić okno dla komfortowego snu.
No to może być alternatywa, ale według mnie to jednak plisy okienne Nafi lepiej wyglądają w oknach. Jakoś tak lżej i świeżo 
Mnie się zawsze wydawało, że rzymskie rolety są przeznaczone tylko do mieszkań na parterze 
Ja już nie mam firan odkąd mam rolety, szczerze mówiąc mieszkanie wydaje się bardziej przestrzenne i nie muszę nic prać. I przy okazji polecam Wam ten sklep z roletami: https://lestore.pl/