Witam
Jest to pierwszy mój post na tym forum.Otóż mam problem z gazowym podgrzewaczem wody.Jest to Ariston 100l SGA Pl.Dwa dni temu pojawił się wyciek wody na górnej części obudowy w miejscu mocowania daszka z zabezpieczniem.Nie wiem co z tym zrobić,myślałem żeby to zakleić jakimś klejem ale nie wiem czy to dobry pomysł.Było by to zlikwidowanie skutku a nie przyczyny.Może ktoś doradzi.Skąd ta woda??? Co z tym zrobić??Urządzenie ma około 5-6 lat tak że już po gwarancji raczej.Będę wdzięczny za każdą poradę.
Ariston 100l SGA PL- wyciek wody pomocy!!
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Doradzą zakup nowego Aristona.To pewne.Nie daj się na to namówić,tylko pytaj ile kosztuje sam zbiornik.Przecież cała reszta jest OK.
Wymienianie anody jest warunkiem gwarancji.Trzeba dopinać paragony ich zakupu do gwarancji i wymieniać min. raz w roku.
Anoda właśnie po to jest,by przedłużyć żywotność zasobnika.Zużycie anody i grzanie na wysokich temperaturach to zabójstwo dla stali.
Wymienianie anody jest warunkiem gwarancji.Trzeba dopinać paragony ich zakupu do gwarancji i wymieniać min. raz w roku.
Anoda właśnie po to jest,by przedłużyć żywotność zasobnika.Zużycie anody i grzanie na wysokich temperaturach to zabójstwo dla stali.
adam