Jak zacząć przygodę z CNC
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: Jak zacząć przygodę z CNC
Nie musisz inwestować w kupno nowych maszyn. Możesz skorzystać z usług firmy zewnętrznej. Ja współpracuję z cnc24.pl. Specjalizują się w pracach z zakresu frezowania i toczenia CNC, szlifowania metali oraz frezowania konwencjonalnego. Posiadają wieloletnie doświadczenie oraz nowoczesny park maszyn.
Moim zdaniem warto takie działania oddać w ręce fachowcy i nie robić nic na własną rękę. Polecam firmę, która zajmuję się działaniami z zakresu obróbki skrawaniem.
My próbowaliśmy sami ale ostatecznie wszystko co z tym związane, wędruje do nich metaltech. My zajmujemy się ważniejszymi rzeczami.
Ja ze względu na zgłębienie fachu z obróbka metali dogadałem się z firmą która wzięła mnie na staż, Co pozwoliło mi zrozumieć podstawy jak działa CNC. Dzięki temu wciąż mam wszystkie kończyny i żadnego uszczerbku na zdrowiu
. Teraz to już sam ogarniam sobie jak to działa
Szukam firmy zajmującej się obróbką skrawaniem, najlepiej z 5-osiowym CNC (skomplikowane detale), akceptującej zlecenia małoseryjne.
Zastanawiałem się nad skorzystaniem z pomocy firmy Femet. Czy ktoś z nimi współpracował?
Zastanawiałem się nad skorzystaniem z pomocy firmy Femet. Czy ktoś z nimi współpracował?