Jakie grzejniki

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

pasio
Początkujący
Początkujący

Jakie grzejniki

Post autor: pasio »

Witam zaczynam robić instalacje hygrauliczną i niuewiem jakie zastosować kaloryfery poecają mi aluminiowe, ale jak rodzice się budowali to inny wykonawca mówił ze one są do bani i zastosował firmy kermi. Może mi ktoś pomoże.

miki_110
Aktywny
Aktywny

Post autor: miki_110 »

ja na różnicach się nie znam ale mój instalator, który wykonywał moją instalację grzewczą też polecał mi Kermi - więc może coś w nich jest dobrego?

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Kermi są tak samo dobre jak inne markowe grzejniki.
Wyróżnia je tylko zbyt wysoka cena a nie wyjątkowa jakość.
Instalator,który mówi,że grzejniki aluminiowe są do bani nie ma o nich widać pojęcia.Są tak samo dobre,jak inne grzejniki.Trzeba tylko pamiętać,że do rur miedzianych muszą one być odpowiednio przystosowane.
Do plastyków można dać te tańsze.Nawet Diamondy się nadają.
adam

TeCe
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: TeCe »

Nie przepłacaj za Kermi. Kup na przykład Henrad. A dobre aluminiowe niech poleci Adamis.
Może Chopin z Rayco ?

pasio
Początkujący
Początkujący

Post autor: pasio »

mi proponują roco

miki_110
Aktywny
Aktywny

Post autor: miki_110 »

A jakie grzejniki zamontować w podłogę?? szukam grzejników kanałowych - pomóżcie w wyborze!
Znalazłem takie ale są chyba dość drogie:
v-k.pl]VERANO KONWEKTOR
cenniki są tutaj:

verano-konwektor.pl/cenniki/cennik_kratek_do_grzejnikow_kanalowych_Verano-konwektor.pdf]CENNIK KRATEK DO GRZEJNIKÓW

verano-konwektor.pl/cenniki/cennik_grzejnikow_kanalowych_Verano-konwektor.pdf]CENNIK GRZEJNIKÓW

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

O grzejnikach kanałowych już tu gdzieś poro pisaliśmy.Są bardzo drogie i bardzo mało wydajne.Można je zastosować jako grzejnik dodatkowy,i tylko wtedy jak naprawdę to konieczne.
Zobacz sobie w jakimś katalogu jakie kolosalne wymiary musi mieć grzejnik,by ogrzać wybrane pomieszczenie.Braknie ci podłogi.
adam

TeCe
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: TeCe »

Sprawdzałeś grzejniki kanałowe Regulus (krajowa produkcja) ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”