Jakie grzejniki
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Jakie grzejniki
Witam zaczynam robić instalacje hygrauliczną i niuewiem jakie zastosować kaloryfery poecają mi aluminiowe, ale jak rodzice się budowali to inny wykonawca mówił ze one są do bani i zastosował firmy kermi. Może mi ktoś pomoże.
Kermi są tak samo dobre jak inne markowe grzejniki.
Wyróżnia je tylko zbyt wysoka cena a nie wyjątkowa jakość.
Instalator,który mówi,że grzejniki aluminiowe są do bani nie ma o nich widać pojęcia.Są tak samo dobre,jak inne grzejniki.Trzeba tylko pamiętać,że do rur miedzianych muszą one być odpowiednio przystosowane.
Do plastyków można dać te tańsze.Nawet Diamondy się nadają.
Wyróżnia je tylko zbyt wysoka cena a nie wyjątkowa jakość.
Instalator,który mówi,że grzejniki aluminiowe są do bani nie ma o nich widać pojęcia.Są tak samo dobre,jak inne grzejniki.Trzeba tylko pamiętać,że do rur miedzianych muszą one być odpowiednio przystosowane.
Do plastyków można dać te tańsze.Nawet Diamondy się nadają.
adam
A jakie grzejniki zamontować w podłogę?? szukam grzejników kanałowych - pomóżcie w wyborze!
Znalazłem takie ale są chyba dość drogie:
v-k.pl]VERANO KONWEKTOR
cenniki są tutaj:
verano-konwektor.pl/cenniki/cennik_kratek_do_grzejnikow_kanalowych_Verano-konwektor.pdf]CENNIK KRATEK DO GRZEJNIKÓW
verano-konwektor.pl/cenniki/cennik_grzejnikow_kanalowych_Verano-konwektor.pdf]CENNIK GRZEJNIKÓW
Znalazłem takie ale są chyba dość drogie:
v-k.pl]VERANO KONWEKTOR
cenniki są tutaj:
verano-konwektor.pl/cenniki/cennik_kratek_do_grzejnikow_kanalowych_Verano-konwektor.pdf]CENNIK KRATEK DO GRZEJNIKÓW
verano-konwektor.pl/cenniki/cennik_grzejnikow_kanalowych_Verano-konwektor.pdf]CENNIK GRZEJNIKÓW
O grzejnikach kanałowych już tu gdzieś poro pisaliśmy.Są bardzo drogie i bardzo mało wydajne.Można je zastosować jako grzejnik dodatkowy,i tylko wtedy jak naprawdę to konieczne.
Zobacz sobie w jakimś katalogu jakie kolosalne wymiary musi mieć grzejnik,by ogrzać wybrane pomieszczenie.Braknie ci podłogi.
Zobacz sobie w jakimś katalogu jakie kolosalne wymiary musi mieć grzejnik,by ogrzać wybrane pomieszczenie.Braknie ci podłogi.
adam