Jakie łóżko wybrać?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie łóżko wybrać?
Dzięki wielkie za propozycje.
Polecam kupić osobno ramę i osobno materac. Jeśli chodzi o materac to sprawdzać twardość na poziomie H3 i H4, czyli takie >80 kg. Ja mam medyczny materac ze sprężynami kieszeniowymi Pasodoble od Hildinga i bardzo polecam. Mimo, że raczej mamy sporą wagę to materac się nie odkształca.ElSzafrani pisze:Cześć,
Szukam łóżka dla pary ok 120kg osoba. Niestety na aukcjach nie ma podanego maksymalnego obciążenia dla łóżek. Czy jesteście w stanie polecić mi jakieś konkretne sprawdzone solidne łóżko 160x200 lub jakiś sklep gdzie dostane łóżko na tyle wytrzymałe?
Pozdrawiam
ElSzafrani
-
Magda.Olech
- Zainteresowany

Jeśli mam coś polecić w zakresie łóżek, to wybrałabym łóżko kontynentalne. Bardzo wygodne, są też nieco wyższe, co ułatwia wstawanie.
Polecam łóżko tapicerowane. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy lozko tapicerowane, teraz się wybudowaliśmy i wymienialiśmy stare na nowe. Tym razem zdecydowaliśmy sie na tapicerowane kontynentalne i był to dobry wybór. Łózka te uchodzą za najwygodniejsze bo mają ponad 3 materace: 2 standardowe plus topper. Łózko ma pojemnik na pościel, w którym mieści się znacznie więcej rzeczy niż sama pościel. Poza tym samo w sobie wygląda atrakcyjnie oraz ma duża powierzchnię do spania z uwagi na brak boczków. Łóżek tych polecam szukac w sklepach w sieci, jak w sklepie Witek. Tanie nie są, w sklepach internetowych można jednak znaleźć lepsze zniżki:

Ostatnio zmieniony 14 lip 2020, 9:04 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/
Materac jest bardzo ważny więc najlepiej kupić ramę lub zamówić u stolarza (ja tak zrobiłem) a materac dokupić osobno jakiś porządny. Nie ma porównania jeśli chodzi o spanie na wygodnym materacu a normalnym łóżku.
Odradzam łóżka tzw. kontynentalne, miałem 3 lata i mi się szybko zaczeło wgniatać. Kilka miesięcy temu kupiłem poprostu materac do ramy i to jest zupełnie inna bajka, z tym, że materac musi być oczywiście dobrej jakości. U mnie medyczny ze sprężynami kieszeniowymi (model 'Rumba' firmy Hilding) sprawdza się najlepiej.wojteq.p pisze:Witam, niedawno kupiłem nowe mieszkanie w wysokim standardzie w Poznaniu i chciałbym kupić jakieś łóżko pasujące do tego standardu (żadna IKEA). Czy ktoś może polecić jakąś marke łóżek premium która robi łóżka z miękkimi matereacami? Ja szczerze nigdy się tym nie interesowałem. PS chodzi o łóżko dwuosobowe.
Moim zdaniem łóżko nie jest tak ważne jak po prostu materac. Na dobrym materacu nie ma co oszczędzać, bo śpimy średnio 8 godzin dziennie.
-
Tadeusz433
- Początkujący

Najbardziej polecam łóżka wykonane z drewna, dodają uroku i takiej nowoczesności. Bardzo ładne łóżka drewniane znajdziesz w sklepie ,,Grabo''. Kupuję tam od kilku lat i jestem bardzo zadowolona przede wszystkim z dobrej jakości wykonania. Warto zainwestować i cieszyć się na dłużej

Masz sporo racji, dodają uroku i wprowadzają taki ciepły klimat. Jednak ja nie jestem zwolenniczką drewnianych łóżek tylko tapicerowanych, które moim zdaniem są równie urokliwe, a doatkowo wygodniejsze. Porównaj sobie taki drewniany zagłówek, a tapicerowany. Uważam, że róznica w komforcie jest znaczna. Dlatego między innymi my będziemy kupować tapicerowane i to najprawdopodobniej z slf24.pl. Oferta przebogata, róznorodna, a i ceny przyzwoite, o jakości już nie będę się rozpisywać.
iza72
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Tez ostatnio meblowaliśmy mieszkanie i szukaliśmy takiego otwieranego z pojemnikiem na pościel, na pojedynczy materac o szerokości 160cm - nie mamy dużej sypialni tak wieć większe nie wchodziło w grę, w koncu zamówiliśmy przez internet tutaj:
Sklep meblowy Szamotuły.
Cena takiego łożka jest wyższa, ale jak niedużo miejsca w sypialni, to służy jako pojemnik na pościel, też ręczniki, jakieś obrusy tam leż....Sama chowam w takim łóżku bombki na choinkę
O wiele wygodniej się je wyjmuje niż z góry szafy (mniejsze ryzyko, ze coś sie zbije).
Sklep meblowy Szamotuły.
Cena takiego łożka jest wyższa, ale jak niedużo miejsca w sypialni, to służy jako pojemnik na pościel, też ręczniki, jakieś obrusy tam leż....Sama chowam w takim łóżku bombki na choinkę
Ostatnio zmieniony 31 sie 2020, 13:44 przez Złotowłosa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kaskasienka8788
- Początkujący

A jak myślicie, czy warto inwestować w sypialni, zwłaszcza jeśli chodzi o łóżko, w lepsze materiały, typu organiczna bawełna lub len? Zwracacie w ogóle uwagę, z jakich materiałów wykonane są przedmioty jak łóżko i wezgłowie do niego?
My do sypialni kupiliśmy sobie łóżko kontynentalne z Sembelli, model King. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, wykonane jest z dobrych materiałów, materac, który jest w tym łóżku też jest super wygodny i dobrze się na nim śpi. w porownaniu do starego naszego zwykłego łóżka to niebo do ziemi!!! 
Ja polecam łóżko z szufladami szczególnie w mieszkaniach w bloku się ekstra sprawdza bo można w tych szufladach sporo rzeczy pochować zawsze to dodatkowe miejsce
Ja osobiście kupiłam i gorąco polecam łóżko z litego drzewa bukowego z wygodnym komfortowym zagłówkiem tapicerowanym dodatkowa opcja łóżka to pojemnik na pościel - jakże przydatny w naszych małych sypialniach w M3 : - rozmiar dopasowany do wielkości sypialni 160x200
Dodatkowym atutem łóżka jest jego konstrukcja - rama skręcana za pomocą metalowych grubych narożników śrubami m8 a nie żadnymi wkrętami - taka konstrukcja spokojnie poradzi sobie z dużym ciężarem. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z wyboru i gorąco polecam
Dodatkowym atutem łóżka jest jego konstrukcja - rama skręcana za pomocą metalowych grubych narożników śrubami m8 a nie żadnymi wkrętami - taka konstrukcja spokojnie poradzi sobie z dużym ciężarem. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z wyboru i gorąco polecam
-
Grillman20
- Początkujący

Wygodny materac na łużko to taki z pianką termoelastycznom sensipur. rzdane sprenzyny