Jeżeli marzy ci się sypialnia, a nie wiesz jak ją urządzić, w tym dziale możesz podyskutować na temat aranżacji tego miejsca. Zapytaj innych, co sądzą o lustrze czy telewizorze w sypialni. Znajdziesz porady dotyczące koloru ścian w sypialni oraz czy ustawienie łóżka w odpowiednim miejscu ma wpływ na sen.
Ogólnie motyw mapy świata super, ale jakoś te kolory trochę takie... no nie bardzo. Weź poszukaj na stronie Abry w fototapetach, bo coś mi się kojarzy, że mi się tam taki motyw przewinął, choć nie jestem pewna. No i właśnie jakoś to lepiej wyglądało.
Wow, bardzo fajne fototapety, podobają mi się! Tak sobie zaczęłam przeglądać z ciekawości inne wzory jakie mają w ofercie jeszcze takie stokrotki mi wpadły w oko . Nie wiem gdzie by się nadały, ale może do jadalni, kuchni???
Jeżeli chodzi o sypialnię to powinno to być miejsce gdzie kolory powinny być stonowane, bo nam ma zapewnić spokój i odpoczynek, a nie rozpraszać. Jeżeli już tak się uparłeś to moim zdaniem ta pierwsza, szara jest bardziej odpowiednia, choć moim zdaniem bardziej to pasuje do salonu czy większej przestrzeni, a nie sypialni,
Kilka lat temu do takiego stylu wybrałam tapety materiałowe, napisy są 3D. Pierwotnie były szare ściany i czarne zasłony. Mam jeszcze w tapetę w szaro-czarne pasy, również materiałową i obydwie na żywo robią spektakularne wrażenie.
Wybór fototapet w sklepach internetowych jest bardzo duży. Zerknijcie sobie na Wallcolors. W sklepie jest duzy wybór róznych wzorów oraz kolorów. Polecam te na flizelinie, są łatwiejsze do kładzenia niż fototapety papierowe.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2020, 6:23 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli chodzi o tapetę z mapą to polecam poniższą. Kupiłem ostatnio i co fajne to nie dość że na wymiar przez co nie płaciłem za odpad to dodatkowo mogłem zmienić kolor motywu tak by dopasować do kolorystyki sypialni:D
Może i trochę ładne, ale na pewno średnio trwałe. Ja lubię na przykład struktury dekoracyjne, fajnie się sprawdzi Magnat Beton Style. Imitacja fajnego surowego betonu, pasuje w sam raz do bardziej nowoczesnych aranżacji. Ładnie się też prezentuje przy nowoczesnym oświetleniu
Mapę, napis, wzór lepiej namalować sobie na wybranej ścianie. Dlaczego?
1) Nie jest to trudne, wzór można wyciąć samemu na samoprzylepnej folii lub oddać na ploter w wybranym wymiarze dopasowanym do wnętrza czy wybranego miejsca na ścianie.
2) Wzór może być dowolny, indywidualny, niepowtarzalny i dopasowany stylem do wnętrza, a nie odwrotnie -wnętrze dopasowywane potem do motywu na tapecie.
3) Dekorację można wykonać w kolorystyce wnętrza, dokładnie tymi samymi kolorami, które służyły do malowania ścian lub w kolorystyce wybranych dodatków.
4) Jest to rozwiązanie łatwiejsze do zmiany, gdy dekoracja już nam się znudzi.
5) Jest to pomysł tańszy w realizacji niż tapeta.