Jaki podkład pod farbę lateks i na lateks?....

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

tomekow
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Jaki podkład pod farbę lateks i na lateks?....

Post autor: tomekow »

Witam,
Zmieniam kolor z sypialni z koloru zywej zieleniu na jasny fiolet, w związku z tym muszę "skontrastować" ścianę - pomalowałem ją więc białą(tanią akrylową) - efekt -> zmywa się prawie idealnie ;)
Obecnie - Tikurila półmat
Docelowo- Beckers mat.
"jedynka" nie zdała egzaminu jako podkład - "nie łapie" się do tikurili
Sprzedawca zalecił białą beckersa matową jako podkład pod docelową.... czy jednak to będzie to w 100% efektywne? Aktualnie walczę i ręcznikiem zmywam "jedynkę".... żona się ze mnie śmieje ;) a ja nie chcę znowu zawalić,
liczę na waszą pomoc,
pozdrawiam
tom

jochwaw
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: jochwaw »

Na latex dać latex.Przeciez jest też farba Trikkuli Optiva Super Mat (biała akrylowa farba lateksowa)

tomekow
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: tomekow »

Beckersa kupiłem, bo akurat na takiej bazie zaproponowali mi w Casto - sprzedawca stwierdził, że Bec. i Tik. to ta sama firma -> ?
Zwykłą akrylówkę juz zmyłem - tzn została bardzo cienka/transparentna wartswa i nie wiem czy dalej "walczyć" czy też może zostać ??

Przedpokój to tez Tik(lateks) ale mat i zastanawiam się czy dobra akrylowa (nie lateks) pokryje (praktycznie ten sam kolor-bardziej mnie martwi trzymanie się tej farby) Inna sprawa, że ok 60% powierzchni zaszpachlowane Ck45 - tak więc chyba przelece podkładem, aczkolwiek trochę drogi ten beckers...

Czy malując beckersem mozna go rozcieńczyć wodą? (jako podkład) ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”