Kuchnia w bieli
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kuchnia w bieli
Powiem ci że kuchnia cała biała jest mega ładna my chcemy też taką sobie zrobić u siebie.Ale totalnie wszystko na biało nawet żeby fartuszki kuchenne były w kolorze białym.
Uwielbiam jasne kuchnie! Sama mam biały połysk na meblach kuchennych, a blat stylizowany na stare drewno. Wygląda super. Dokupiłam ostatnio stół i krzesła (kuchnię mam połączoną z jadalnią) na Mebel-Partner. Całość prezentuje się genialnie. Styl skandynawski jest wspaniały!
Mi się podobają i to bardzo, ale tylko te na wysoki połysk
Nie miałem żadnej koncepcji jeżeli chodzi o płytki w kuchni. Ba, ja nawet pomysłu na ustawienie sprzętu i mebli nie miałem. Powiem wam, że najlepiej pomysłów i ciekawych rozwiązań szukać właśnie w internecie. Tak trafiłem na ten artykuł: http://www.tspgranit.pl/2017/12/najbardziej-nietypowe-plytki-kuchenne-poznan/ i remont kuchni ruszył z kopyta. Zdecyowałem się w końcu na białą kuchnię z połyskiem i żółtymi akcentami.
Białe kolory nadają świeży i estetyczny look, co jest niewątpliwie pożądane w kuchni. Rozświetlają i optycznie powiększają pomieszczenie. Biel łatwo komponuje się z innymi kolorami. To doskonała baza dla wielu aranżacji.
Wydaje mi się, że dużo zależy od tego jakiej wielkości masz kuchnię. Jeżeli jej metraż jest raczej mały to trzeba postawić na proste rozwiązania w postaci jasnych kafelek. Jakiś czas temu czytałem dość przydatny artykuł, który poruszał kwestię wyboru płytek ceramicznych do kuchni. Oto i link do niego: http://www.schody-opole.com.pl/wyjatkowe-plytki-ceramiczne-do-kuchni/. Wiadomo, że już kolorami można zaszaleć jak nasza kuchnia jest zdecydowanie większa.
Urządzając kuchnie dobrze jest zdecydować się na meble na wymiar. Tylko wtedy możemy mieć pewność, że jej przestrzeń zostanie naprawdę dobrze zaaranżowana, wykorzystana. Świetną jakością cieszą się meble produkowane przez http://www.jago-kuchnie.com.pl/meble-kuchenne-szafy-pruszkow.html
-
piotr-rafal1985
- Początkujący

Macie może jakieś ładne nowe zdjęcia aranżacji kuchni w bieli, powiedzmy na połysk + nowoczesne owietlenie?
Kuchnie w bieli zdecydowanie najładniejsze no i do utrzymania znacznie lepsze są takie meble.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Białe fronty, drewniany dębowy blat, jakaś fajna cegła na ścianie, to się musi udać 
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Białe kuchnie – nasze inspiracje
-
Paulinka_w
- Początkujący

Mi bardzo podobają się białe kuchnie, wbrew pozorom są mega praktyczne, masz możliwość łatwej re-aranżacji wnętrza za pomocą samych dodatków a to duży plus biorąc pod uwagę na jaki czas kupujemy kuchnię
. Jeżeli nie czujesz się na siłach samemu zaprojektować kuchni, na pewno pomoże Ci w tym architekt wnętrz. Ewentualnie można inspirować się jakąś realizacją, która Cię urzekła 
-
MariuszMarcz
- Zainteresowany

Hmm wszystko ładnie pięknie tylko utrzymać taką kuchnię w porządku to jest moim zdaniem mega wyczyn 
niestety, sterylne piękno wymaga dodatkowego wysiłkuMariuszMarcz pisze:Hmm wszystko ładnie pięknie tylko utrzymać taką kuchnię w porządku to jest moim zdaniem mega wyczyn
Lepsza biała niż czarna