Która sauna?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Która sauna?
Ja polecam zajrzeć na: hop-sport.pl/sauny-na-podczerwien/ mają spory wybór modeli, więc można wybrać najlepszy dla siebie.
-
Laika_zyje_w-nas
- Początkujący

Sauna fińska jest zdecydowanie lepsza. Korzystałam z obu, więc na własnej skórze przekonałam się co i jak, wówczas zdecydowałam na kupno fińskiej.
Najlepsza jest tradycyjna sauna fińska. Jeżeli planujesz jej budowę w domu możesz kupić gotową kabinę lub osobiście zaplanować jej projekt. Osobiście polecałbym tą drugą opcję. Niezależnie co zdecydujesz pamiętaj, że w saunie najważniejszy jest piec. Musi mieć on odpowiednią moc dobraną do kubatury sauny i powinien być bezawaryjny. Najbezpieczniej wybrać piec od firmy Harvia. Jest to renomowana firma produkująca profesjonalne piece do saun. Polecam piec elektryczny ze sterownikiem.
-
wiktorwiktor85
- Początkujący

Co powiecie na budowę basenu przed domem ? bo ja już mam zamówionego fachowca na wiosnę i ruszamy z budową. Znalazłem bardzo dobrą firmę i cenowo wyszło to bardzo dobrze.
-
LeopoldBoberek78
- Początkujący

No taki basen to spełnienie marzeń ale kiedyś te marzenia trzeba spełnić... Ja właśnie jestem w trakcie rozmów z firmą Asmar , która oferuję budowę basenów i saun. Firma zaproponowała mi bardzo dobrą cenę i moim zdaniem nie mam nad czym się zastanawiać.
-
wojcik.tomek82
- Początkujący

przy takich inwestycjach warto pomyśleć o fotowoltaice bo zużycie prądu będzie dość spore
-
MariuszMarcz
- Zainteresowany

Też marzy mi się sauna...a marzenia się spełniają prawda? 
ja przy swojej saunie musiałem montować fotowoltaikę bo bym na prąd nie wyrobił
-
Aleksander98
- Początkujący

Ja słyszałem, że budową takich saun zajmuję się ta firma CARPENTER i powiem wam, że miałem okazje korzystać z sauny u mojego brata i to super sprawa. W przyszłości zamierzam również taką saunę mieć.
-
BartekKowalski
- Aktywny

Myślę, że warto rozważyć także wybór sauny fińskiej. Sam taką posiadam i jestem bardzo z niej zadowolony. Pomieszczenie jest dobrze przemyślane, estetyczne i komfortowe. Doskonale sprawdza się podczas wieczornego relaksu po ciężkim dniu pracy. Więcej informacji możesz znaleźć na stronie: saunybaseny.pl/uslugi/budowa-saun.
Mam od kilku miesięcy kabinę jednoosobową Infraline z promiennikami kwarcowymi i jestem zadowolony. Przekopałem internety i do skorzystania z ich oferty przekonały mnie pozytywne opinie. Rzeczywiście, nie zawiodłem się. Dobrze mi doradzili, a sama sauna zbudowana z dobrej jakości materiałów. Rachunek za prąd nie wzrósł nam jakoś ekstremalnie, a regularnie korzystamy 2 razy w tygodniu.
-
majkaokulicka
- Początkujący

Moim zdaniem najlepsza sauna to ta, z której będziesz korzystał najczęściej.
Sauny oferują wiele korzyści zdrowotnych, w tym poprawę krążenia, oczyszczenie skóry i złagodzenie bólów mięśni. Jednak nie wszystkie sauny są jednakowe. Niektóre są wygodniejsze od innych lub mają cechy, które sprawiają, że lepiej nadają się do określonych celów.
Najlepsza sauna dla Ciebie zależy od Twoich osobistych preferencji i potrzeb. Zrób badania, aby znaleźć model, który jest dla Ciebie odpowiedni, a następnie upewnij się, że używasz go regularnie, aby uzyskać maksymalne korzyści!
Moim zdaniem najlepsze są sauny ogrodowe typu beczka przykład

źródło: koba-sauna.pl
Pozdrawiam i powodzenia w dalszej dyskusji
Sauny oferują wiele korzyści zdrowotnych, w tym poprawę krążenia, oczyszczenie skóry i złagodzenie bólów mięśni. Jednak nie wszystkie sauny są jednakowe. Niektóre są wygodniejsze od innych lub mają cechy, które sprawiają, że lepiej nadają się do określonych celów.
Najlepsza sauna dla Ciebie zależy od Twoich osobistych preferencji i potrzeb. Zrób badania, aby znaleźć model, który jest dla Ciebie odpowiedni, a następnie upewnij się, że używasz go regularnie, aby uzyskać maksymalne korzyści!
Moim zdaniem najlepsze są sauny ogrodowe typu beczka przykład

źródło: koba-sauna.pl
Pozdrawiam i powodzenia w dalszej dyskusji
Jak sprawdzić, która sauna będzie dla mnie lepsza — fińska czy infrared?
Najlepiej zanim podejmiesz decyzję, zrobić po kilka sesji w obu typach saun. Tylko wtedy naprawdę poczujesz różnicę i zobaczysz, co Ci bardziej odpowiada. Jeśli chodzi o mnie — tylko sauna sucha, czyli fińska. Najlepiej relaksuje, poprawia samopoczucie i zdrowie, szczególnie po ciężkim dniu.
A jeśli zaczniesz myśleć o własnej w ogrodzie, możesz podejrzeć gotowe projekty tutaj: https://firmakora.pl/kategoria-produktu/sauna-premium/
— porządne sauny premium, gotowe do ustawienia.
A jeśli zaczniesz myśleć o własnej w ogrodzie, możesz podejrzeć gotowe projekty tutaj: https://firmakora.pl/kategoria-produktu/sauna-premium/
— porządne sauny premium, gotowe do ustawienia.
http://www.forumbudowlane.pl/