True, a dodatkowo warto pomyslec kto Ci te konstrukcje zamontuje. Ja zwrocilem sie do EuroRaf, bo znajomy mi polecil bo solidnie i w rozsadnej cenie.rozalia pisze:Czy bardzo ciężko, to nie wiem, ale z pewnością wiąże się z tym sporo pracy, a co do kosztów wszystko też zależy od materiałów.
Koszt budowy magazynu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Koszt budowy magazynu
-
Tomek_Domek
- Zainteresowany

Z takim pytaniem to warto zwrócić się do specjalistów Kmc-services oni na pewno powiedzą na jaką kwotę trzeba się przygotować, a do tego zrobią projekt i pomogą znaleźć wykonawcę. W sumie o nic nie trzeba się tak naprawdę martwić.
Koszt z pewnością będzie ogromny, ale w wielu firmach jest to niezbędne. Można też skorzystać z pomocy takich firm jak Pro-log która pomaga gdy pomagacie powierzchni magazynowej. Posiadają oni również skład celny i załatwiają wszystkie formalności, kompletują dokumenty, dokonują zgłoszeń celnych
-
monikabert90
- Aktywny

Kiedy już postawicie własny magazyn, będziecie musieli go również odpowiednio wyposażyć. Do składowania towarów na pewno przydadzą się Wam wysokiej jakości palety euro. Na stronie saspalety.pl możecie zapoznać się z ofertą firmy SAS GROUP, która jest jednym z największych producentów takich palet euro w całej Europie, a dzięki zastosowaniu nowoczesnej linii technologicznej, produkowane przez nich palety są naprawdę świetnej jakości 
-
PrzemoGolec
- Początkujący

Warto pamiętać o rozwiązaniach elektronicznych dopasowanych do charakterystyki hali jaką tworzycie. Polecam profesjonalną firmę Prodel, która projektuje elektronikę właśnie dla takich potrzeb.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Dodatkowo warto zainwestować w dobrej jakości posadzkę. Gwarantuje sprawną pracę i bezpieczeństwo. Ja skorzystałem w tym zakresie z usług firmy planbet.pl. Wykonali dla mnie posadzkę żywiczną i jestem z niej zadowolony.
-
Patrycja267
- Aktywny

Warto sprawdzać dokładnie wszystkie informacje oraz dokładnie przygotowywać kosztorys. Przy czym coś takiego jak dodatkowe wzmocnienia gruntu. Warto sobie sprawdzić opcje dostępne w Aprofi i wybrać dobre rozwiązanie.
-
kukusia142
- Aktywny

- Kontakt:
wbrew pozorom budowa magazynu to nie taka prosta sprawa - z pewnością nie bez odpowiedniej pomocy, wiedzy i doświadczenia. Jesli planujecie budowe magazynu w Małopolsce to polecam skontaktować się z ekipą Dźwig Maśko - oferują usługi dźwigowe, transportowe,serwisowe czy doradztwo w zakresie doboru odpowiedniego sprzetu. Z pewnością pomogą w tej kwestii
Koszt budowy takiego magazynu nie należy do najtańszych, sam wynajem dźwigów jest drogi, ja wynajmuje je zazwyczaj w firmie są blisko mnie i są świetnej firmy
Powiem tak, z początku kupno czy budowa hali może być mega kosztowna. W celu minimalizacji kosztów może warto byłoby faktycznie zastanowić nad wynajmem.
-
RomanPaweł52
- Początkujący

A jeżeli budowaliście taki magazyn to zamawialiście coś takiego jak rampa przeładunkowa ? bo ja własnie zastanawiam się nad takim udogodnienie. Mój znajomy polecił mi firmę, która specjalizuję się w takich budowach.
Myślę, że możesz sprawdzić także ofertę firmy Planbet. Wykonują wysokiej jakości posadzki żywiczne, przemysłowe oraz wylewki betonowe. Swoje usługi wykonują profesjonalnie, rzetelnie i terminowo.
Ja przed budową hali sprawdzałem ceny różnych konfiguracji w kalkulatorze, warto sprawdzić praktycznie każdą konfigurację.
-
krzysztof12019
- Początkujący

Fajny temat Dzięki!