Klimatyzacja - jaką wybrać ?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
JacekJ8876
- Początkujący

Re: Klimatyzacja - jaką wybrać ?
Ja ma klimatyzację od firmy Elektocool i sprawdza się znakomicie w upalne dni. Sprawna pomoc w montażu urządzenia, jestem zadowolony.
Jak myślicie, wentylacja mechaniczna zamiast klimatyzacji to dobry pomysł? Co sądzicie o tym artykule? http://www.e-instalacje.pl/a/wentylacja ... -9499.html
-
robert7979
- Początkujący

- Kontakt:
Można te dwa systemy połączyć w jedno np. Urządzenia kanałowe do zabudowy Mitsubishi Lossnay RVX z wymiennikiem ciepła GUGcamio pisze:Jak myślicie, wentylacja mechaniczna zamiast klimatyzacji to dobry pomysł? Co sądzicie o tym artykule? http://www.e-instalacje.pl/a/wentylacja ... -9499.html
-
KrzychuWojcieszek
- Początkujący

Korzystałeś może z Samsunga? zastanawiam się nad wyborem jednego z ich urządzeń do klimatyzacji. Potrzebuję sprzęt sprawnie działąjący na powierzchni max. 55m2. Znajomy polecił mi właśnie klimatyzator Samsung, ale się wacham...openpower1 pisze:Warto rozważyć Klimatyzacje marek Lennox, Samsung i Mitsubishi. Zależy kto czego szuka. Do nowoczesnych pomieszczeń ciekawym rozwiązaniem jest klimatyzacja w obrazie - dyskretna i elegancka. Warto rozważyć rekuperację . Najlepszym rozwiązaniem jest indywidualne zaproszenie firmy, która ma doświadczenie i doradzi dobór możliwości.
-
robert.abramowicz90
- Początkujący

klimatyzacja latem to super sprawa
zauważyłem po roku użytkowania, że wzrosły mi rachunki za prąd i pomyślałem że warto założyć też fotowoltaike i dzięki dobrym wyliczeniom przez zielonego volta płacę teraz same opłaty stałe.
Ja posiadam klimatyzator od firmy Vent Industries. Świetne doradztwo, klimatyzator działa bez zarzutu.
-
RomanPaweł52
- Początkujący

Do nas przyjechała firma i najpierw zobaczyła poddasze i pod to dobrała odpowiednią klimatyzację. Finalnie nasze poddasze chłodzi klimatyzator marki Lg.
Szczerze polecam klimatyzację od A-Klima, panowie zamontowali ją u mnie w domu parę lat temu i działa bez żadnych awarii. Swietnie chłodzi i zwłaszcz tego lata pomogła przeżyć upały bo od marca pracuję w domu i nie wyobrażam sobie siedzieć codziennie od 9 do 17 bez dobrej klimatyzacji.
Jesień i zima to dobry okres na decyzje zakupową w sprawie montażu klimatyzacji, z tego względu, że w tym okresie ceny są najniższe.
W okresie wiosenno letnim, nie dość że terminy są napięte to jeszcze ceny zwykle są wyższe.
W okresie wiosenno letnim, nie dość że terminy są napięte to jeszcze ceny zwykle są wyższe.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Ogrzewanie klimatyzacją jest dwa razy tańsze niż pompą ciepła grzejącą najpierw wodę, więc ceny na jesień już tak nie spadają a rosną.budek11 pisze:Jesień i zima to dobry okres na decyzje zakupową w sprawie montażu klimatyzacji, z tego względu, że w tym okresie ceny są najniższe.
rekuperacja od 1989r
A co powiecie o klimatyzacji Gree model Lomo Eco.
Z tego co widzę, to tutaj mają go w cenie od 2600 zł
Z tego co widzę, to tutaj mają go w cenie od 2600 zł
Ile mniej więcej kosztuje założenie klimatyzacji do całego mieszkania?
Ja jestem zadowolony z klimatyzatora Weber 3.6 montowała mi ją z okolic Srody wlkp. Serwisuje ją co roku odgrzybia itp. latem ładnie chłodzi i czasami dogrzewam też dom jesienią. Koszt klimatyzacji + robocizna 3 tys.zl.
Sporo przesadziłeś z tym kosztem instalacji przynajmniej dwa razy jak nie trzy. Chyba że będziesz podłączał kilka jednostek w domu ale przy jednej cena jest nierealna.On45 pisze:Koszt klimatyzacji + robocizna 3 tys.zl.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Za podłączenie kanałówki zapłaciłem 1000złDomores pisze:Sporo przesadziłeś z tym kosztem instalacji przynajmniej dwa razy jak nie trzy. Chyba że będziesz podłączał kilka jednostek w domu ale przy jednej cena jest nierealna.On45 pisze:Koszt klimatyzacji + robocizna 3 tys.zl.
rekuperacja od 1989r